Noored avavad varsti kesklinnas diskobaari

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubisid Rubiin ja Cheers lahutab ainult üks uks.
Klubisid Rubiin ja Cheers lahutab ainult üks uks. Foto: Kenno Soo

Neli noort meest kavatsevad veel sel kuul avada Viljandis Lossi tänaval spordist lugu pidava diskobaari. Ettevõtjad loodavad, et peatselt saab Lossi tänavast linna peatänav.

Baar nimega Cheers asub Rubiini klubi ja Viljandi muuseumi vahetus läheduses ning selle omanikud on Madis Meier, Valter Vaha, Simo Lanov ja Reevo Kirna.

Positiivne vaimsus

«Positiivne vaim on märksõna,» iseloomustas Valter Vaha uut meelelahutuskohta. Tema sõnul kajastub see ka lokaali nimes: ingliskeelne sõna cheers tähendab eesti keeles «terviseks». Päevasel ajal hakkab see tööle sohvabaarina, õhtusel ajal lisandub klubi funktsioon.

Koht on plaanis avada sel kuul, kuid täpset päeva ei julgenud omanikud öelda. Kesksuvel tahavad nad hakata pakkuma toitu ja sisehoovi terrassil veini, esimestel nädalatel aga serveeritakse õhtuti ainult jooke ning pakutakse spordiülekannete vaatamise võimalust.

Muusika kõrval ongi Cheersis tähelepanu all sport, sest seal näidatakse suurel ekraanil jalgpalli- ja korvpalliülekandeid.

Öisel ajal muutub osa lokaalist diskobaariks, teine osa jätkab sohvabaarina. Noormeeste hinnangul toimivadki pubi ja klubi üheskoos ning omavahelises vestluses nimetasid nad kohta diskobaariks. Ruumidesse arvatakse mahtuvat 200 inimest.

Turvalisuse eest hakkab omanike sõnul õhtusel ajal hoolt kandma professionaalne turvamees, suuremate ürituste puhul turvajate hulka suurendatakse. Omanikud eeldavad, et koha külalised on sõbralikud ja rahumeelsed, sest sellise atmosfääri loomiseks lubavad nad vaeva näha.

Cheers loob töökoha kuni neljale inimesele ning ka ehitusele ja sisekujundusele ettenähtud tööde raha lubasid noormehed jätta Viljandisse, eelistades kohalikke tegijaid.

Ettevõtja kogemusega mehed usuvad oma äri edusse. Madis Meier ja Valter Vaha on varem olnud tegevad ka meelelahutuses. Viljandis on nad korraldanud aasta kestnud üritusesarja «Stupidisco».

Autovaba Lossi tänav

Uus klubi rajatakse täpselt Rubiini klubi kõrvale. See Lossi tänaval asuv klubi on mõeldud küll veidi raskema muusika austajatele, kuid uue ja vana klubi omanikud on juba teinud koostööplaane. Näiteks on neil olnud juttu võimalusest, et mõnel õhtul avatakse kahe klubi vaheline uks ja liidetakse need sisuliselt üheks.

Rubiini omanik Juhan Nöps on alustajate suhtes positiivselt meelestatud. «Koostöö mõtte olen juba välja käinud, see annaks mõlemale poolele täiesti uue ja arvestatava mõõtme ning võimaldaks vabalt mahutada rohkem kui 500 pidulist,» selgitas ta.

Uue ja vana klubi omanikud on seda meelt, et Lossi tänavast võiks kesklinnas kujuneda veelgi parem koht kui Arkaadia aed. Nende meelest võiks tänav olla autodele suletud. Madis Meier leidis, et Viljandil on väga palju avastamata potentsiaali.

SELGITUS
Juhan Nöps, klubi Rubiin omanik
Turvalisusega pole meil probleeme olnud. Eks suurem rahvahulk too klubidele ka rohkem vastutust, aga meie seniste kogemuste põhjal on viljandlane rahulik pidutseja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles