VIDEO JA GALERII Viljandlased ehitasid ainulaadse maismaadrooni (2)

Copy

Inseneride ja kaitseliitlaste ühistööna valmis Viljandi kaitsetööstusettevõttel ASAX Innovation ainulaadne mehitamata maismaadroon, millega võib kergelt haavatu ka ise omade juurde sõita. Samas võib mitmesajakilogrammise kandevõimega droonilt okupantide meelehärmiks kuulipildujaga vastaste pihta täristada või sellega kaevikusse laskemoona vedada.

Viljandi kaitsetööstusettevõte ASAX Innovation asutati tänavu 26. jaanuaril. Selles tegutsevad insener Mart Roht, Kaitseliidu Sakala maleva endine pealik Marek Susi, osaühingu BS Trans osanikud Bogdan, Martin ja Roman Semkiv ning Rivo Kooskora. Juhatuses on ka Kaitseliidu Toompea malevkonna liige, poliitikust filmimees Ilmar Raag, kes pendeldab Ukraina vahet.

Ukrainas käikudega sai selgeks, et kuigi sõjatandril katsetavad oma toodangut peaaegu kõik suuremad ja väiksemad relvastuse ja droonide tootjad – Ukraina on sisuliselt katsepolügoon –, siis kõige rohkem oleks vaja odavat, rindel parandatavat ja erinevatele kasutajatele jõukohast mehitamata eriotstarbelist maismaadrooni (UVG).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles