Repliik: Külalisi oodates

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Käisin läinud nädalal hea tuttavaga ühes kesklinna kohvikus lõunatamas. Kahjuks pidin leppima ainult riisiga, sest pakutud kala oli ilmselgelt liisunud lõhna ja maitsega. Teenindaja teatas minu märkuse peale, et kala on värske, just pakist võetud. Kui palusin tal täpsustada, sain teada, et tegu oli sügavkülmapakiga.

Tuttav, kel käib palju külalisi, sealhulgas välismaalt, nentis, et söögikohtadega on Viljandis suur mure: lihtsalt ei ole paika, kus on mõnus istuda ja toidu kvaliteedile võib kindel olla. Pigem võib väljas einetamist võrrelda õnneloosiga, mille puhul võidulootus on väike.

Turismihooaeg algab. Et meil pole ettevõtjat, kes suudab avada heal tasemel restorani, ei saa otseselt linnavalitsusele ette heita, aga sõbralikust suhtumisest ei räägi seegi, et kesklinna pargitud auto aknaklaasile ilmub garanteeritult viie minuti jooksul trahviteade — esmase rikkumise korral võiks ehk piirduda hoiatusega.

Ja kui veel meenutada, et ebasoodsa tuulega on linn täis jubedat haisu...

Võib-olla peaks neile asjadele mõtlema?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles