Õde Sirjet usaldavad arstid ja haiged

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Reinu mäletab aegu, mil õdedel tuli vereülekandesüsteemid steriliseerida, kokku panna ja tugeva õmblusniidiga kinnitada. Nüüdne ja toonane varustus erinevad teineteisest nagu öö ja päev. Loomulikult on kasutusel vaid ühekordsed süstlad.
Sirje Reinu mäletab aegu, mil õdedel tuli vereülekandesüsteemid steriliseerida, kokku panna ja tugeva õmblusniidiga kinnitada. Nüüdne ja toonane varustus erinevad teineteisest nagu öö ja päev. Loomulikult on kasutusel vaid ühekordsed süstlad. Foto: Elmo Riig / Sakala

See oleks olnud justkui eile, kui pisike tüdruk tühjadest penitsilliinipudelitest ja ema õmblusnõeltest süstlaid meisterdas, aga aeg lendab linnutiivul ja varsti on käes päev, mil Sirje Reinul saab täis nelikümmend aastat tööd Viljandi haigla kirurgiaosakonna õena.

Elukutsevalikul ei olnud neiul mingeid kõhklusi. «Ma isegi ei tea, kust see huvi tuli, aga mäletan ennast viie-kuueaastasena süstlaid meisterdamas. Teate ju küll neid kummikorgiga suletavaid pisikesi klaaspudeleid, milles oli süstimiseks mõeldud lahus. Ema õmblusnõelad läksid käiku ja kõik sai plastiliiniga kokku pandud. Ravimeid tegin ka, värvisin neid vesivärvidega, » meenutab kogenud meditsiiniõde.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles