Raassillas oli ajalooline võistlus

Copy
Fotol on võistlusklassi GAZ-53 parimad: etapi võitja Heigo Ojasaar (9), teisele kohale tulnud Tauri Toime (6) ja kolmanda koha saanud Tajo Aasaroht (1).
Fotol on võistlusklassi GAZ-53 parimad: etapi võitja Heigo Ojasaar (9), teisele kohale tulnud Tauri Toime (6) ja kolmanda koha saanud Tajo Aasaroht (1). Foto: Kalle Allik

Eelmisel laupäeval peeti Viljandi vallas Raassilla rajal Intel Eesti veoautokrossi meistrivõistluste esimene etapp ja see võistlus oli mitmeski mõttes ajalooline.

Esiteks sellepärast, et üle mitme aastakümne sõideti veoautokrossi taas Viljandimaal. Viimati tehti seda meie kandis sajandi algusaastatel Tääksis. Nüüd jõuti veoautokrossi sünnimaakonda tagasi: just Holstre-Nõmme rajal leidis aastal 1967 aset Eesti esimeste veoautokrossi meistrivõistluste esimene etapp.

Ajalooline oli Raassilla võistlus ka seetõttu, et kuskil maailmas pole veoautokrossi seni sõidetud täielikult kõvakattega rajal. Algul sõideti meil seda teedeta maastikul, aga juba hulk aastaid on veoautokrossis liigutud rallikrossi poole ja võisteldakse järjest rohkem kattega teedel. Nüüd siis täies ulatuse asfalt- ja betoonkattega rajal. Krossimeestele oli see lisakatsumus, sest suuri võistlusmasinaid rajal hoida oli keeruline.

Tagasi üles