Esimest korda Euroopa Kuldliigas mängiv rahvusnaiskond läheb vastamisi Sloveeniaga

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti rahvusnaiskond valmistub Rakvere spordihoones toimuvaks Euroopa Kuldliiga esimeseks turniiriks.
Eesti rahvusnaiskond valmistub Rakvere spordihoones toimuvaks Euroopa Kuldliiga esimeseks turniiriks. Foto: Eesti Võrkpalliliit

Eesti võrkpallinaiskond alustab täna õhtul ajaloolist Euroopa Kuldliiga turniiri, kohtudes kell 18 Rakvere spordihoones Sloveeniaga. Sloveenia koondise peatreener on Alessandro Orefice, kes veel eelmisel suvel juhendas Eesti naiskonda ning kelle käe all võitsid eestlannad Euroopa Hõbeliiga ja tõusid Kuldliigasse.

See teeb reedese kohtumise mitme mängija ja varem Orefice kõrval abitreener olnud Andres Toobalile eriliseks. Viljandi võrkpallikasvandikest on naiskonna koosseisus temporündaja Liisbet Pill, nurgaründaja Kristiine Miilen ja libero Janelle Leenurm.

"Usun, et meie mängijatel on Alessandro juhendatava naiskonna vastu minna natukene teistmoodi tunne. Kindlasti tahetakse end näidata heast ja võitluslikust küljest. Teame, et nemad on eeldatavad favoriidid, ja see lubab meil ehk rohkem riskida. Meil on kindlasti ka väike ärapanemise moment. Kas see õnnestub või mitte, aga annab lisamotivatsiooni," rääkis sel aastal Oreficelt peatreeneri ohjad võtnud Toobal.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles