Viljandi linnajuhid võtsid endale ülesandeks igal aastal eelarvest 700 000 eurot välja kärpida (2)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi raekojas on asutud kärpekohti otsima. 2024–2026 ehk kolmeks aastaks on planeeritud viieprotsendiline omavahenditest tehtavate tegevuskulude kärbe.
Viljandi raekojas on asutud kärpekohti otsima. 2024–2026 ehk kolmeks aastaks on planeeritud viieprotsendiline omavahenditest tehtavate tegevuskulude kärbe. Foto: Marko Saarm

Järgmisel linnavolikogu istungil arutatakse Viljandi järgmise viie aasta eelarvestrateegiat. Muu hulgas näeb see ette igaks järgmiseks kolmeks aastaks linna kulude viieprotsendilise kärpe ning linnajuhid otsivad praegu kärpekohti, millega mai lõpus volikogu ette minna.

Koroonakriisi ja Ukraina sõja mõjudest alguse saanud majanduslanguse, kiire hinnakasvu ja sellega kaasneva palgasurve katmiseks tuleb linna rahandusameti koostatud seletuskirja kohaselt lähiajal teha linna toimimise ja jätkusuutlikkuse tagamiseks hädavajalikke otsuseid: milliseid teenuseid ja tegevusi ning millises mahus on linn kohustatud ja suuteline keerulises eelarveseisus pakkuma. «Kõigega samas mahus jätkata ei ole võimalik,» seisab seletuskirjas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles