Eesti vanimate jooksude sidumine tõi pildile kõige uuema jooksusarja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
1. mail 95. korda startiv ümber Viljandi järve jooks on ühtaegu ka Eesti Linnajooksude ning Viljandi Linna Jooksu sarja avaetapp.
1. mail 95. korda startiv ümber Viljandi järve jooks on ühtaegu ka Eesti Linnajooksude ning Viljandi Linna Jooksu sarja avaetapp. Foto: Marko Saarm

Eesti kaks kõige pikema ajalooga rahvajooksu, ümber Viljandi järve jooks ja linnajooks võtsid punti Jüri Lossmanni mälestusjooksu ja nõnda sünnib sel aastal esimest korda jooksusari Viljandi Linna Jooksud.

Ehkki sari on sedavõrd värske, et juhend pole veel avalikkuse ette jõudnud, on selles osalevad jooksud aastakümnetepikkuse traditsiooniga. Ümber Viljandi järve jooksu start antakse tänavu 95. korda ning see on Eesti kõige pikema ajalooga traditsiooniline rahvajooks. Viljandi Linnajooks on tänavu kavas 69. korda ja see on Eestis korraldusajaloo poolest vanuselt teine rahvajooks. Nende kõrval on Jüri Lossmani rahvajooks kui väike vend, ometi joostakse seda tänavu juba 34. korda.

Viljandis peetud ja täiskasvanutele mõeldud jooksudest jääb sarjast välja vaid mullu teist korda olnud Männimäe jooks. «Laseme tal veel kasvada ja jalad korralikult maha saada,» arvas seeriajooksu ellu kutsunud Viljandimaa spordiliidu juht Ilmar Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles