Puuluup laulis ja tantsis ennast rekordite raamatusse

Neljapäeva õhtul tund enne südaööd alanud kontserdil Viljandi lauluväljakul üles astunud Puuluup demonstreeris esimest korda Viljandi pärimusmuusika festivali ajaloo jooksul pealavana kasutusele võetud kontserdipaiga suurepärast akustikat ning ühtlasi tõestas ennast pesuehtsa staadionibändina. Ametlikud arvud pole veel tulnud, kuid eri hinnangutel oli see festivali üks publikurohkemaid kontserte läbi aegade, ühtlasi kindlasti üks võimsamaid ja meeleolukamaid.

Esitamisele tuli uusversioone vanematest paladest, publik kuulis ka ühte täiesti uut pala, "Randa", mille tegelaseks on Viljandi järv, ning loomulikult oli kavas Eurovisoonile Eestit esindanud hitt "(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi". Et 5Miinust laval polnud, esitati loost täiesti eriline akustiline versioon, mida toetasid kandletüdrukud Vormsi saarelt. Puuluubile elasid, laulsid ja tantsisid kaasa tuhanded. 

Kümne aasta eest tegevust alustanud ansambel Puuluup oli oma kümnendal folgil, kus esitati  muusikaline vahekokkuvõte senisest talharpa ehk Hiiu kandle populariseerimise misjonist. Puuluubi tavapäraste spordi- ja põllumajanduseteemaliste laulude kõrval, nagu nad neid ise tutvustavad, kuulis ka arutelu pohlade ja regionaalpoliitika teemal ning loomulikult analüüsiti žanripõhiste lembelaulude spetsiifikat.

Tagasi üles