Tartu ülikooli hinnaline kingitus tõi uut kõla nii akadeemiasse kui Kesklinna kooli (1)

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Viljandi kultuuri­akadeemia muusikamaja kammersaalis seisab alates läinud nädala neljapäevast Tartu ülikoolilt saadud Steinway kontsert­klaver. Ja et akadeemia sai uue klaveri, jäi üks tema Estonia kabinetklaver justkui üle. See anti nüüd kasutada Kesklinna koolile.
Viljandi kultuuri­akadeemia muusikamaja kammersaalis seisab alates läinud nädala neljapäevast Tartu ülikoolilt saadud Steinway kontsert­klaver. Ja et akadeemia sai uue klaveri, jäi üks tema Estonia kabinetklaver justkui üle. See anti nüüd kasutada Kesklinna koolile. Foto: Marko Saarm

Kui Marko Mägi veebruari alguses postkastist kirja leidis, võinuks ta arvata, et on saanud hinnalise pärandi kaugelt sugulaselt Ameerikas. Tegelikult oli sugulaseks Tartu ülikool, kes uuris, ega Viljandi kultuuriakadeemia soovi endale üht ligi 100 000 eurot maksvat kontsertklaverit.

Muidugi soovis. Nii seadiski möödunud nädala neljapäeval end kultuuriakadeemia muusikamaja kammersaalis sisse kontsertklaver kirjaga Steinway & Sons.

Nagu kultuuriakadeemia muusika õppekava programmijuht Marko Mägi ütles, oli Tartu ülikooli aulas kaks Steinway kontsertklaverit: üks uuem ja üks vanem. «Ja sellest vanemast soovisid nad lahti saada, sest see oli liiga vähe kasutuses. Kuna see on väga hinnaline ja väärtuslik pill ning kuna meie oleme ülikooli allasutus, pakkus aula juht seda esimesena meile, sest siin muusikaõpe käib.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles