Ugalal on Eesti teatri auhindade jagamisel kaheksa nominatsiooni

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Garmen Tabor (vasakul) kandideerib parima naispeaosatäitja ja Terje Pennie parima naiskõrvalosatäitja kategoorias. Pilt on tehtud Ugala eelmise hooaja lõpupeol.
Garmen Tabor (vasakul) kandideerib parima naispeaosatäitja ja Terje Pennie parima naiskõrvalosatäitja kategoorias. Pilt on tehtud Ugala eelmise hooaja lõpupeol. Foto: Marko Saarm

Selgunud on Eesti teatri auhindade nominendid 2022. aasta loomingu või pikaaegse silmapaistva töö eest. Ugala on seekord olnud väga edukas: üles on seatud kaheksa kandidaati seitsmes kategoorias. 

Teatriliidu infost selgub, et lavastajaauhinnale konkureerib Ugalast Taago Tubin lavastusega «Arst». Naispeaosatäitja tiitlit püüab Garmen Tabor professor Ruth Wolffi osa eest samas lavastuses.

Meeskõrvalosatäitja kandidaatide seas on Janek Vadi kardinal Richelieu osatäitmise eest «Kolmest musketäris» ja Tarvo Vridolin Jermolai Lopahhini rolliga «Kirsiaias». Naiskõrvalosatäitja nominent on Terje Pennie Charlie osaga lavastuses «Arst».

Lavastust ettevalmistava töötaja auhinnale kandideerib Ugala teatri lavastusala juht Pille-Riin Lillepalu, kes on uuendanud teatri lavakujunduste tehnilist taset ja tööprotsessi, muu hulgas «Kolme musketäriga» Õisu mõisa pargis, ning olnud rahvamajade lavaruumi virtuaaltuuride projekti juhte.

Etendust teenindava töötaja auhinnale on esitatud Ugala teatri inspitsient-rekvisiitor Aili Nohrin, kes on hallanud logistiliselt keerulisi proove ning olnud inspitsient-rekvisiitor, lavastaja assistent ja näitleja lavastuses «Kolm musketäri».

Jakob Juhkam kandideerib Ugala lavastuse "Kolm ahvi" muusikalise kujunduse ja originaalmuusikaga sõnalavastuste muusikalise kujunduse ja originaalmuusika kategoorias.

Viljandi teatriga on seotud veel algupärase dramaturgia kategoorias nominendiks seatud Paavo Piik näidendiga "Üle oma varju", mille põhjal valminud lavastus kuulub praegu Ugala mängukavva.

Eesti teatri auhindu annavad välja Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital ja Eesti teatriliit. Laureaadid kuulutatakse välja rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil Narva Vabal Laval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles