Viljandi noorte töömalev tunnistati parimaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi noorte töömalevasse on olnud väga palju tahtjaid. Enamasti tehakse seal heakorra- ja haljastustöid.
Viljandi noorte töömalevasse on olnud väga palju tahtjaid. Enamasti tehakse seal heakorra- ja haljastustöid. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval toodi Tartus haridus- ja teadusministeeriumi noortevaldkonna tunnustussündmusel "Noorte heaks tänu" esile läinud aasta noortevaldkonna tegusid ja tegijaid üle Eesti. Teiste pärjatute seas tunnistati parimaks noortemalevaks Viljandi noorte töömalev.

Viljandi noorte töömalev on mõeldud 13–18-aastastele Viljandis elavate või õppivatele noortele, ettevõtmist koordineerib alates 2021. aastast Viljandi avatud noortetuba.

Ettevõtmise kodulehel on kirjas, et 2022. aasta malevasuvel sai tööd 121 noort, kelle seas olid ka kuus Ukraina noort. Tehti heakorratöid Viljandi objektidel, näiteks õlitati Kaevumäe lava, pesti lossimägede pinke ja Trepimäge, korjati Lusitaania tigusid, korrastati Viljandi linnastaadioni, Vana Kalmistut ja Metsakalmistut ning pesti mälestusmärke. Heakorratööde käigus korjati linnast kokku üksjagu prügi. Tööde hulka kuulusid veel maasikate korjamine, kuuskede istutamine, arooniapõllult kivide korjamine ja arooniataimede rohimine, maheköögivilja rohimine, õunapuude ja mustikate rohimine, kartulivõtt, kultuurmustikate istutamine, teetaimede korjamine ja kultuurmustikate korjamine. Veel tehti paljudes kohtades lihtsamaid abitöid ning asutati avatud noortetoas arhiiv, et talletada malevamälestused.

Tunnustuskonkursile said kandidaate esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud. Tänavu esitati 146 kandidaati, kelle hulgast valis komisjon välja parimad üheteistkümnes kategoorias. Tartus korraldatud auhinnatseremoonial tunnustas neid haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles