Maksuamet loobus suurest kärpest

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna maksu- ja tollikeskuse Viljandi esindus jätkab Lossi tänaval paiknevates ruumides ja enam-vähem sama suure koosseisuga kui seni.
Lõuna maksu- ja tollikeskuse Viljandi esindus jätkab Lossi tänaval paiknevates ruumides ja enam-vähem sama suure koosseisuga kui seni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maksu- ja tolliamet loobus plaanist jätta oma Viljandi kontori asemele paari teenindajaga esindus ning piirdub töötajate ülesannete ümberjagamise ja üksikute koondamistega.

Kolme kuu eest tunnistas ameti toonane peadirektori asetäitja Timo Riismaa asutuse uuest tegevusstrateegiast rääkides, et laual on kokkuhoiuplaan, mis näeb ette maakondlike keskuste kolimist väiksematele pindadele ning töötajate arvu tuntavat vähendamist. Viljandi puhul tähendanuks see eeldatavasti paari­kümne ametniku tööta jäämist või olude sunnil mõnda teise linna kolimist.

Viimastel kuudel on otsustajate kabinettides puhunud uued tuuled, mis lubavad uskuda, et maksuamet jätkab Viljandis senisest vaid veidi väiksemas koosseisus.

Lõuna maksu- ja tollikeskuse teenindusosakonna juhtivspetsialist Valdur Kilk avaldas heameelt, et pärast uue peadirektori Marek Helmi ametisse asumist lükati radikaalsed muudatused tagaplaanile ning asuti otsima pehmemaid lahendusi.

«Ma ei saa täpselt kõigi Viljandis töötavate ametnike kohta rääkida, sest vastutan vaid siinse teenindusüksuse eest, aga üldjoontes näib olevat nii, et massilist koondamist ei tule. Enam ei räägita sellest, et Viljandis peaks olema vaid paari inimesega teeninduslett mõnel väiksemal büroopinnal,» kõneles ta.

Ehkki lõplikke otsuseid pole tehtud, võib esialgse kava põhjal oletada, et tööülesannete ümberjagamise järel jääb Viljandi keskuses töötavast 25 inimesest ametisse paarkümmend.

Täispikkuses artikkel ilmus
7. märtsi «Sakalas»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles