Tormituul on maakonnas paljudel elektri minema viinud

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Tuul tegi maakonnas palju pahandust ja viis majapidamistest elektri.
Tuul tegi maakonnas palju pahandust ja viis majapidamistest elektri. Foto: Remo Tõnismäe

Reedel ja laupäeval tõusnud tugev tuul viis maakonnas elektri ära paaril tuhandel kodul, kuid Elektrilevi oli suure osa riketest suutnud pärastlõunaks kõrvaldada. Samas hoiatas Elektrilevi, et tormi tipp on veel ees ja katkestusi võib tulla juurde.

Laupäeva hommikupoolikul oli Elektrilevi rikete kaardil näha Viljandimaa eri piirkondade peale kokku paar tuhat riket ja neist enim oli Mulgi vallas. Kell 14 näitas kaart Viljandimaal 573 riket, millest enamik Põhja-Sakala ja Viljandi vallas.

Elektrilevi turundus- ja kommunikatsioonijuht Reti Meema teatas kella 12 ajal, et rikkebrigaadid jätkavad elektrivarustuse taastamist seal, kus see reedel tormi tõttu katkes.

"Alates sellest ajast, kui tugevamate tuulepuhangute tõttu tekkisid hommikul esimesed rikked, oleme praeguseks likvideerinud kuus keskpinge- ja neli madalpingeriket. Sellega on elektrivarustus taastatud 4000 kliendil," ütles juhtimiskeskuse juhtivspetsialisti Hardi Puusepp lõuna ajal. "Hetkel on rikke tõttu elektrita veel 4618 klienti. Elektrilevil on üle Eesti töös 24 brigaadi ja neid komplekteeritakse juurde. Tormi tipp on veel ees, seega tuleb rikkeid suure tõenäosusega tänase päeva jooksul juurde," lisas ta.

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduses MARU https://www.elektrilevi.ee/maru. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel. Infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt: https://www.elektrilevi.ee/katkestused/katkestuste-kaart

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles