Volikogu võttis vastu Viljandi 2022. aasta eelarve

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi 2022. aasta eelarve kogumaht on 32 miljonit eurot.
Viljandi 2022. aasta eelarve kogumaht on 32 miljonit eurot. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval otsustas linnavolikogu teisel lugemisel kinnitada Viljandi alanud aasta eelarve. Linnapea Madis Timpsoni sõnul on sellel aastal esmatähtis linna palgal olevate inimeste töötasude tõstmine ning toetuste ja preemiate suurendamine.

"Tänavu plaanime tõsta lasteaiaõpetajate assistentide ja abide palka kümme protsenti ning teisi palgafonde üldiselt viis protsenti. Tõstsime ka sünnitoetust, et noortele peredele veelgi suuremat tuge pakkuda, ning ajakohastasime linna preemiate summasid juba 2021. aasta preemiate laureaatidel, et nende panust Viljandi ellu veelgi rohkem väärtustada," ütles linnapea.

Võrreldes esimese lugemisega lisandus Viljandi linnavolikogu saadikurühmade ettepanekute alusel eelarvesse sünnitoetuse tõstmine 700 euroni ja linna preemiate summade suurendamine. Samuti lisandus 30 000 eurot korteriühistutele õue- ja haljasalade korrastamise toetuseks ning eralastehoidudele tasutava summa suurendamine 180 eurolt 240 euroni kuus.

"Viljandi linna 2022. aasta eelarve kogumaht on 32 miljonit eurot. On heameel, et võrreldes esimesel lugemisel kavandatuga suurenesid eelarves põhitegevuse tulud ja kulud mõlemad üle 700 000 euro, investeerimise kulud kasvasid ligi 350 000 eurot ning laenusumma vähenes 1 miljoni euro võrra," ütles linnavolikogu esimees Helmen Kütt, "Aitäh kõigile ettevõtjatele ja maksumaksjatele, sest kui on tulusid ja maksulaekumisi, on ka võimalus enam investeerida, luua vajalikke teenuseid ja toetusi läbi elukaare!"

Viljandi linna 2022. aasta eelarvega saab lähemalt tutvuda siin.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles