Helir-Valdor Seeder ei teinud kevadel ettepanekut linnapea palka tõsta (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Eelmisel nädalal Viljandi linnapea palgatõusu vastu astunud Helir-Valdor Seeder lükkas ümber arusaama, et tema tegi kevadel ettepaneku linnapea palka tõsta.
Eelmisel nädalal Viljandi linnapea palgatõusu vastu astunud Helir-Valdor Seeder lükkas ümber arusaama, et tema tegi kevadel ettepaneku linnapea palka tõsta. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavolikogu ja riigikogu liige Helir-Valdor Seeder lükkab ümber teisipäevases Sakalas ilmunud väite, justkui tema oleks teinud 21. mail ettepaneku tõsta linnapea palka.

«Selline väide on absoluutselt vale,» kinnitas ta. Seeder rääkis, et toona oli tema küll volikogu esimehena inimene, kes linnapea palga arutamiseks koosoleku kokku kutsus ja olukorda tutvustas, kuid ettepanekut tema ei teinud.

Koosoleku protokolli kohaselt selgitas Seeder esmalt, et linnapea palgast lähtudes kujunevad teised palgad, ning rääkis seejärel linnapea palga kujunemisest. «Eelmisel korral võtsime aluseks tol ajal kehtinud riigikogu liikme palga, mis oli 3500 eurot. Kui täna lähtume samast loogikast, siis tuleks 1000 eurot juurde panna, mis teeks linnapea palgaks 4500 eurot,» on protokolli kirjutatud Seedri sõnad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles