Maaelu edendaja – nominent Koostöö teadlastega annab ürtide müügiedule hoogu

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Osaühingu Mahe Eeriksaare tootmishoones kuivatati veel novembri algul sügisest rabarberit. Ettevõtte juhi Martin Laansalu sõnul ootas kuivatisse minekut ligi 200 kilo tükeldatud varsi, et need hiljem koos kummeliga teeseguks teha.
Osaühingu Mahe Eeriksaare tootmishoones kuivatati veel novembri algul sügisest rabarberit. Ettevõtte juhi Martin Laansalu sõnul ootas kuivatisse minekut ligi 200 kilo tükeldatud varsi, et need hiljem koos kummeliga teeseguks teha. Foto: Elmo Riig

Osaühingu Mahe Eeriksaare tootmishoones lõhnas taimede järele. Ninaga lõhna ajades võis jõuda kaalumasinani, mis andis välja musta pässikuga rikastatud kohvi, ning suurtel alustel ootas kuivatisse minekut 200 kilo rabarberit. Kümne tunni pärast pidi sellest kogusest järele jääma vaid 20 kilo.

Osaühingu juht Martin Laansalu ütles, et ettevõte valmistab niisugust teesegu nagu fermenteeritud kummel rabarberiga. Mõrkjas kummel minevat fermenteerimisega magusaks ja suisa nii magusaks, et tahab juurde midagi hapukat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles