Koroonapiirangute viljad? Viljandi huvikoolidest kadus paari aastaga tuhat last

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Suve viimastel päevadel korraldati Viljandis Vabaduse platsil «Huvimässu» nime kandev üritus, millel kõikide huviringide esindajad said aja ja võimaluse end tutvustada ja treeningutele või huviringidesse uusi lapsi värvata. Uusi lapsi tuli aga napilt.
Suve viimastel päevadel korraldati Viljandis Vabaduse platsil «Huvimässu» nime kandev üritus, millel kõikide huviringide esindajad said aja ja võimaluse end tutvustada ja treeningutele või huviringidesse uusi lapsi värvata. Uusi lapsi tuli aga napilt. Foto: Elmo Riig

Lapsed kaovad Viljandi huviringidest lausa hulgakaupa: kahe aastaga on nende hulk kahanenud 2500-lt 1500-le. Koolijuhid näevad põhjust koroonapiirangutes, mis on lapsed koju peletanud.

2019. aasta sügiseni näitas statistika, et huvikoolides käib järjest rohkem lapsi, aga siis saabus järsk langus. Nüüd kogub linnavalitsus statistilisi andmeid, et teha otsuseid tuleviku kohta. «Kas peame kärpima ja mida peame kärpima,» selgitas abilinnapea Jane Koitlepp.

Ta lisas, et andmeid kogutakse ka üldhariduse kohta. Näiteks annavad praegused teadmised alust arvata, et kui järgmisel sügisel suureneb Viljandis esimesse klassi minejate hulk 30–40 võrra, siis viie aasta pärast on lapsi praegusega võrreldes koguni saja võrra vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles