Seiklusnäljased jõudsid kondiaurul Emajõe suudmest Tartusse

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandlaste paatkond, kuhu kuulusid (vasakult) Margus Pedak, Malle Lüdimois, Robert Jürimaa, Helmut Koovit ja Joosep Reinula, jõudis Emajõe suudmest Tartusse viie tunni ja ühe minutiga.
Viljandlaste paatkond, kuhu kuulusid (vasakult) Margus Pedak, Malle Lüdimois, Robert Jürimaa, Helmut Koovit ja Joosep Reinula, jõudis Emajõe suudmest Tartusse viie tunni ja ühe minutiga. Foto: Erakogu

Möödunud laupäeval kogunesid kondiaurul liikuvad vee­sportlased Võrtsjärve äärde Rannu-Jõesuusse, et läbi teha traditsiooniline Emajõe maraton.

56-kilomeetrisele põhidistantsile startis 55 alust: lisaks sõudjatele, aerutajatele ja kanuutajatele ka aerulauaga sõitjaid. Korraldajate sõnul olid kirsiks tordil 15-kohalise kirikupaadi (soome keeles kirkkovene) ja Pella paadi osavõtt.

«Ilm oli vahelduva pilvisusega, aga suhteliselt päikseline. Seevastu väga tuuline: 56 kilomeetrist kusagil 40 sai korralikult vastu tuult, ja mis veel hullem, vastu lainet rammida. Ligi 16 kilomeetrit sai aga puude varjus siledamat ja väikest allavoolu nautida,» rääkis viljandlane Robert Jürimaa, kes jagas paati Margus Pedaki, Malle Lüdimoisi, Helmut Kooviti ja Joosep Reinulaga, ning lisas, et veetase oli küll suhteliselt madal, aga mitte nii madal kui eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles