Nädal algab vihmaselt

Sakala
Copy
Esmaspäeval selgub, kui palju vihma tegelikult taevast langeb.
Esmaspäeval selgub, kui palju vihma tegelikult taevast langeb. Foto: Keskkonnaagentuur

Mitu prognoosi pakuvad üsna üksmeelselt, et esmaspäev juhatab nädala sisse sajuselt ning õhutemperatuur jääb hiljutisest kuumalainest kaugele maha.

Eesti ilmateenistuse andmeil on esmaspäev enamasti pilves, vaid Lääne-Eesti saartel võib olla üksikuid selgimisi. Tihe vihmasajuala levib Lõuna-Eestist põhja-kirde suunas, sadu on tugevam Pärnu–Tallinna mõttelisest joonest ida pool, kohati on võimalik äike.

Tuul pöördub loodesse ja läände ning tugevneb pärastlõunal 5–11, puhanguti 14 meetrini sekundis. Sooja on 14–19 kraadi, saartel kuni 21 kraadi.

Vene ilmportaal Gismeteo pakub esmaspäevaks Viljandi kohta, et vihma sajab terve päev ja päevasel ajalt tugevasti. Sooja peaks venelaste andmeil tulema 14–15 kraadi.

Norrakate ilmaportaal Yr ennustab, et Viljandis sajab esmaspäeval suurema osa päevast ja kohati tugevalt. Sooja lubatakse 15–19 kraadi.

Ameerika ilmamudelit kasutav veebileht WeatherOnline prognoosib, et 65- protsendilise tõenäosusega esmaspäeval Viljandis sajab, kuid need on üksikud vihmahood. Sooja lubatakse kõige rohkem, kuni 22 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles