Viljandi haiglas alustati vaktsineerimist

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Vaksineerimine COVID-19 vastu Viljandi haiglas
Vaksineerimine COVID-19 vastu Viljandi haiglas Foto: Marko Saarm

Viljandi haiglas algas teisipäeval töötajate vaktsineerimine COVID-19 vastu. Esimesena said viie kaupa süsti need, kes töötavad haigla koroonaosakonnas ja kellel on suurim tõenäosus kokku puutuda inimestega, kelle haigusseisund on teadmata.

Kokku vaktsineeritakse Viljandi haiglas teisipäeva ja kolmapäeva jooksul 100 töötajat. Esimesena saavad vaktsiini need, kelle tööülesanded nõuavad kokkupuuteid COVID-positiivsete või kontrollimata patsientidega. Vaktsineeritud saavad kogu haigla COVID-osakonna ja erakorralise meditsiini osakonna töötajad ning günekoloogid, kes võtavad vastu sünnitajaid. Vaktsiin koosneb kahest doosist inimese kohta ja 21 päeva möödudes saavad samad inimesed teise doosi. See tähendab, et vaktsiine peab lähiajal haiglasse saabuma samas koguses veel. Samuti jätkatakse teiste töötajate vaktsineerimist, kui doose juurde tuleb.

Novembri lõpus loodi Viljandi haiglasse osakond, kus on voodikohti 14 koroonapatsiendi ravimiseks. Esimene patsient jõudis sinna juba detsembri alguses ning üsna pea lubati ta kodusele ravile. Praegu on seal haigla kommunikatsioonijuhi Ene Veiksaare sõnul ravil üks patsient ning täna jõuab Tartust ka teine. Seni on seal ravil viibinud paar-kolm inimest. Esialgu saadetakse haiglaravi vajavad patsiendid Tartusse ja pärast kümnepäevalist ravi Tartus suunatakse nad Viljandi haiglasse järelravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles