Abja-Paluojal peeti jõululaata

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Abja-Paluojal sai laupäeval osa jõululaadast, kus pakuti kaupa mitmele maitsele.
Abja-Paluojal sai laupäeval osa jõululaadast, kus pakuti kaupa mitmele maitsele. Foto: Anneli Voitka

Lähenevate pühade ootuses avanes laupäeval Abja-Paluoja turuhoones ja selle ümber jõululaat, kus ostjaid ning kauplejad tuli nii lähemalt kui kaugemalt.

Pärnumaalt Kilingi-Nõmmelt oli kauplema tulnud Aire Kiviselg, kes pakkus rõivaid meestele, naistele ja lastele. 

«Olen varemgi Abja-Paluoja laatadel käinud ning tunnen juba natuke kohalikke inimesi, eks seetõttu on lihtsam ka nendega jutule saada,» ütles ta. «Väikeses kohas ei saa muidugi suuri ootusi teha, aga üht-teist õnnestus müüa, jäin rahule.»

Müüja ei jäänud Abja-Paluojal ka ise ostuta. Nagu ta ütles, köitsid tema tähelepanu puust jõulukaunistused.

Kiviselg toimetas ise õues telgis ja tema sõnul oli rahvas ka vabas õhus koroonaajastule sobivalt ettevaatlik ega kippunud tunglema. Osa inimesi kandis õueski maski.

«Tasapisi läheb elu edasi, inimesed on lihtsalt ettevaatlikud,» lisas ta.

Jõululaadaja korraldaja, turuhoones tööstuskaupu müüva pereäri Aam esindaja Anneli Voitka ütles, et tema jäi laadaga rahule, toredad olid nii kauplejad kui müüjad. Laat algas kella üheksa paiku ja kestis viis tundi.

Voitka käis ka ise laadal ostja pilguga ringi ning valis üht-teist maitseelamuste tarvis, näiteks tšillimoosi ja ingverisiirupit.

«Kuidas koroona laata mõjutas, ei oska hinnata. Eks mingil moel kindlasti, sest tavaliselt on kauplejaid olnud rohkem,» lisas ta. «Sedapuhku oli kauplejaid 31, tuldi Viljandi-, Pärnu- ja Tartumaalt. Vaid üks müüja, kes oli alguses lubanud tulla, jättis siiski tulemata. Mina ise ütlesin ära Ida-Virumaa kauplemishuvilistele, sest sealkandis on koroonaviirusesse nakatumine suur.»

Kaubeldi turuhoones ja selle ümbruses vabas õhus.
Kaubeldi turuhoones ja selle ümbruses vabas õhus. Foto: Anneli Voitka
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles