Hooldekodude elanikele küpsetatakse piparkooke

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Piparkookidega tuuakse jõuluheadust.
Piparkookidega tuuakse jõuluheadust. Foto: Ruth Sepp

Viljandimaalasi kutsutakse kaasa lööma hooldekodude elanikele piparkookide valmistamises.

Viljandimaa arenduskeskuse kodanikuühenduste konsultant Jaanika Toome rääkis, et 1. detsember on heade tegude päev ning paljud vabaühendused üle Eesti võtavad ette tegevusi, mille abil koguda annetusi ühiskondlike probleemide lahendamiseks ja kutsuda inimesi üles endale olulist valdkonda toetama. Ka Viljandimaal korraldatakse annetustalguid, millel saab toetada nii lapsi kui eakaid, aga ka kodutuid loomi.

Toome sõnul on suurem ettevõtmine Viljandimaa organisatsioonide ühisküpsetamine "Teeme koos piparkooke", mida tänavu korraldatakse neljandat korda.

"Piparkoogid ja jõulukaardid lähevad meie maakonna hooldekodudes elavatele eakatele. Valmistajate seas on Viljandi, Halliste, Mõisaküla ja Kõo noortekeskus, Viljandi puuetega inimeste organisatsioonid, samuti eakad ise üle maakonna ning noored pered Kolga-Jaanis," rääkis ta. Ajal, kui paljud noortekeskused on kinni, kutsutakse noori üles kodus jõulukaarte valmistama.

Lisaks eakatele rõõmuvalmistamisele aitab ühine ettevõtmine Toome sõnul organisatsioone omavahel liita ja kogukondi aktiviseerida.

Viljandis saab 3. detsembril kell 15 minna mittetulundusühingu Singel Kodu kööki, et ise piparkooke teha.

Oodatud on ka annetused, mida kogutakse piparkookide tegemiseks ja laialijagamiseks. Üks piparkook, kaart ja nende kohaleviimine maksab 1 euro. Kokku tehakse ligi 500 piparkooki, seega on Toome sõnul tarvis annetustega koguda 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles