E-raamatukogu ELLU toob lugemisvara koju kätte

Alice Lokk
, reporter
Copy
Selline näeb arvutiekraanil välja ELLU e-raamat. Kuvatõmmisel peatükk Andrus Kivirähki lasteraamatust «Sirli, Siim ja saladused».
Selline näeb arvutiekraanil välja ELLU e-raamat. Kuvatõmmisel peatükk Andrus Kivirähki lasteraamatust «Sirli, Siim ja saladused». Foto: Kuvatõmmis

Üsna pea pärast eriolukorra kehtestamist avas Tallinna keskraamatukogu kõigile Eesti elanikele kasutamiseks e-raamatukogu ELLU, kus on suur valik raamatuid tasuta lugemiseks.

Huvi e-raamatukogu vastu on Seppam-Saare sõnul olnud väga suur. Alates 18. märtsist, kui ELLU avati kõikidele Eesti inimestele, kuni 12. maini oli selles keskkonnas tehtud ligi 38 000 laenutust, uusi kasutajaid oli lisandunud üle 10 000. Teoste valik on keskkonnas suur – 12. mai seisuga oli neid 2756 – ning kogu aeg tuleb ­uusi autoreid ja raamatuid juurde. Teenindusdirektor nentis, et kõiki soovitud raamatuid keskkonda saada on keeruline, aga pärast seda, kui ELLU kõigile Eesti elanikele avati, suurendas raamatukogu ostetavate litsentside arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles