Ööpäevaga lisandus kaks positiivset proovitulemust. Viljandimaal on seis muutumatu

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Maski kandev inimene
Maski kandev inimene Foto: Sander Ilvest

Terviseamet teatab oma igapäevases pressiteates, et viimase ööpäeva jooksul diagnoositi COVID-19 Eestis kahel inimesel. Neist kumbki ei olnud Viljandimaalt. Siin kandis on kinnitatud haigusjuhtumite arv endiselt 23.

Terviseameti pressiesindaja Simmo Saare saadetud teates on kirjas, et viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1541 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest kaks ehk 0,1 protsenti osutusid positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus üks positiivne proovitulemus Tallinnas ja üks Pärnumaal.

6. mai hommikul vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 67 inimest, neist neli oli juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 257 inimest, lõpetatud 264 haigusjuhtumit. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 55 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud 58 955 esmast proovi, nendest 1713 ehk 2,9 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Eriolukorra teave

12. märtsil väljakuulutatud eriolukord koroonaviiruse leviku piiramiseks kestab Eestis 17. maini. Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Kaubanduskeskustes võib 11. maist avada müügi- ja teenindussaalid ning toitlustusasutused juhul, kui seal tagatakse desinfitseerimisvahendite olemasolu ning peetakse kinni 2+2 reeglist. Reeglid kehtivad ka kaubanduskeskuste üldruumidele ning kõigile teistele teenindussaalidele ja toitlustusasutustele väljaspool kaubanduskeskusi.

Kui seni võisid kaubanduskeskustes lahti olla vaid teatud kaupu ja teenuseid pakkuvad ettevõtted, näiteks toidupoed ja apteegid, siis järgmisest nädalast võib kaubanduskeskustes hügieenireeglite järgimise korral avada ka teised kauplused ja teenindusasutused, näiteks lemmikloomapoed, jalatsi- ja kellaparandused ning juuksuri- ja ilusalongid.

Kaubanduskeskustes asuvates toitlustusasutustes, kus seni müüdi toitu üksnes kaasa, võib 11. maist toitu pakkuda ka kohapeal tarbimiseks. Toitlustusasutustes tuleb järgida 2 + 2 reeglit ja paigutada söögilauad nii, et oleks tagatud laudade vahemaa 2 meetrit ning lauas saab istuda maksimaalselt kaks inimest (v.a pered).

Soovitatav on, et toitlustusasutustes oleks korraldatud teenindamine vaid lauas, et vähendada klientide kokkupuuteid erinevate teenindajate ja külastajatega.

Kehtima jääb piirang, mille järgi peab toidu kohapeal tarbimine lõppema hiljemalt kell 22, et vältida restoranides, kohvikutes ja baarides inimeste õhtust kogunemist.

Allikas: terviseamet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles