Jalgpalli suurturniir ettenähtud ajal Viljandisse ei jõua

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mullu septembris mängisid Viljandi staadionil Portugali ja Hispaania noortekoondis.
Mullu septembris mängisid Viljandi staadionil Portugali ja Hispaania noortekoondis. Foto: Marko Saarm

21. maist 6. juunini Eestis toimuma pidanud Euroopa alla 17-aastaste noormeeste jalgpallimeistrivõistluste finaalturniir planeeritud ajal aset ei leia. Kas see üldse tuleb, pole veel teada.

16 riigi koondise osavõtul Tallinnas, Rakveres, Haapsalus, Tartus, Viljandis, Otepääl ja Võrus toimuma pidanud suurürituse tulevik on koroonaviiruse leviku tõttu lahtine: Euroopa jalgpalliliit UEFA pole veel otsust teinud, kas turniir lükkub edasi või jääb tänavu selle vanuseklassi Euroopa meistri tiitel välja mängimata.

Viljandis pidi esialgse info kohaselt olema neli kohtumist. Staadioni valmisoleku kontrollimiseks peeti siin mullu Hispaania ja Portugali sõprusturniir. Korraldajate hinnangul oli Viljandi suurturniiriks põhimõtteliselt valmis, kuid parandamist vajas murukate ning ümberehitust staadionimaja sisemus.

Eesti jalgpalli liit peatas kuni UEFA otsuseni turniiri ettevalmistusega seotud tegevuse. Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile tulijad oleksid veetnud mai ja juuni jooksul Eestis 6700 hotelliööd, turniiri teleauditoorium olnuks hinnanguliselt 10 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles