Tarvastu koolilapsed tahavad aidata Austraaliat

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Austraalia põlengus viga saanud kooala, keda inimesed on saanud abistada.
Austraalia põlengus viga saanud kooala, keda inimesed on saanud abistada. Foto: Reuters

Tarvastu gümnaasium korraldab reedel traditsioonilise sõbrapäevalaada, kuid sedapuhku tahetakse ühtlasi abiks olla Austraalia loomadele.

Nagu ütles Tarvastu gümnaasiumi huvijuht Romet Koser, on selle idee taga kuuenda klassi poiss Marten Kaljuve, kes läks ühel päeval oma klassijuhataja Aime Mäeoru juurde ning ütles, et Tarvastu kool võiks aidata Austraalia loomi, kes on suurtes tulekahjudes kannatada saanud.

«Marten Kaljuve käis välja mõtte, et heategevuseks võiks raha koguda näiteks mõne laadaga,» lausus Koser. «Arutasin asja tema klassijuhatajaga ning jõudsime otsusele, et seome heategevuse sõbrapäevalaadaga.»

Huvijuht märkis, et ka paljud Eesti noored, sealhulgas Tarvastu kooli vilistlased elavad või on elanud Austraalias ja nii puudutab sealne elu meid kõiki ühel või teisel viisil.

Tarvastu gümnaasiumi sõbrapäevalaat kestab reedel kella 11.30–12.30 ning sinna on oodatud kõik huvilised. Õpilased müüvad enda valmistatud esemeid ja suupisteid ning annetavad ühe osa tulust Rohelise Mandri loomade toetuseks.

«Me ei ole mõelnud, kui palju raha Austraalia loomade heaks kokku saame. Arvame, et kui paljud inimesed üle maailma kas või natuke panustavad, tuleb abi piisavalt suur,» lisas huvijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles