Olümpiakomitee kuulutas tenniseklubi maakonna parimaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi tennniseklubi Fellin pälvis auhinnagalal tunnustuse.
Viljandi tennniseklubi Fellin pälvis auhinnagalal tunnustuse. Foto: Erakogu

Eesti olümpiakomitee auhinnagalal «Spordiaasta tähed 2019» tunnustati iga maakonna parimat spordiklubi ning Viljandimaa klubidest pälvis auhinna tenniseklubi Fellin.

Novembris Eesti parimaks tenniseklubiks valitud Fellini esitas maakonna parima klubi tiitlile Viljandimaa spordiliit. Kokku anti välja 19 auhinda, sest lisaks igale maakonnale tunnustati eraldi nelja Eesti suurema linna klubisid.

Novembris pälvis Fellin tenniseliidult aasta kokkuvõttes kolm aastatunnustust: Fellini klubi valiti Eesti selle hooaja parimaks klubiks, selle liige Brit Martin oma vanuseklassi parimaks tennisistiks ja treener Ott Ahonen parimaks rannatennisistiks.

Fellini klubi eelkäija puhuti elule juba 1920. aastatel. Fellini-nimeline klubi käib nüüdseks aga 20. aastaringi. Ott Ahonen on selle klubi puhul toonud positiivsena välja mitmekesisuse ja eriilmelise seltskonna. Tema sõnul on selles seltskonnas mängijaid igast eluvaldkonnast: õpetajaid ja ettevõtjaid, kultuuritöötajaid ja poliitikuid, linnaametnikke ja arste.

Aasta parima klubi tiitli pälvimise juures mängis suurt rolli mullu suvel Viljandi järve ääres valminud uus tennisekompleks, mis andis tennisekogukonnale uue hingamise ja piirkonnale uue ilme. Nelja väljaku asemel on nüüd ju kuus ja rajati ka uus klubihoone.

Klubitöö kätkeb endas võistluste korraldamist. Peale rahvusvaheliste Airoki turniiride on Viljandis üle kümne aasta peetud kõrgetasemelisi täiskasvanute grand prix’ turniire.

Fellinil on ka noor tõusev tennistäht Brit Martin, kes alla 14-aastaste tüdrukute arvestuses pälvis Eesti hooaja parima mängija tiitli ning lõpetas laupäeval Moskvas peetud kõrgetasemelise turniiri teise kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles