Viljandi aastavahetuse ilutuli särab seitse minutit

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilu olevat vaataja silmades. Tulemängu korraldaja lubab eesootavaks aastavahetuseks palju kõrgeid rakette.
Ilu olevat vaataja silmades. Tulemängu korraldaja lubab eesootavaks aastavahetuseks palju kõrgeid rakette. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi aastavahetuse ilutulestik läheb maksma 4320 eurot, tulevärk algab südaööl ja kestab ligikaudu seitse minutit.

Linn annab ilutulestiku heaks oma rahakotist tuhat eurot ning ülejäänud summa on kokku pannud 33 ettevõtet ja asutust.

Teist aastat järjest on linnavalitsus otsustanud korraldada tulevärgi Vabaduse platsi lähedal. Raketid lendavad taevasse SEB panga Viljandi kontori ja tarbijate ühistu kaubamaja vahel asuvalt haljasalalt, mis piiratakse turvaaiaga. Inimestele seal läbikäiku ei ole.

Abilinnapea Rein Triisa ütles, et kindlat põhjust selliseks kohavalikuks ei olegi.

«Eks me varieeri kohta. Vabaduse platsil on suurem kuusk ja rahvas tuleb sinna. Pärimusmuusika ait, kus on aastavahetuse pidu, asub samuti siinpool. Aga kui endise vangla asemele kerkivad uued majad, teeme ehk jälle seal,» rääkis Triisa.

Ilutulestikukeskuse Arnika juhataja Eduard Tani ütles, et ilutulestik on traditsiooniline, kuid iga kord eriline ja meeldejääv. Tänavu on tema sõnul kavas kasutada palju kõrgeid rakette, et tulemängu oleks hästi näha.

«Kindlasti on vilkumist, hõbekeerutajaid, punaseid südameid ja palju muid uusi ja vanu efekte, mida valitakse sadade toodete hulgast. Ilutulestik lõpeb traditsioonilise kullasajuga,» kirjeldas Tani.

Korraldaja palub pealtvaatajail kohta valides jälgida tuule suunda, sest allatuult seisjate peale võib tulla suitsu ja langeda ilutulestiku osakesi. Ühtlasi märkis ta, et tulevärki on parem jälgida pisut kaugemalt kui vahetult turvaaiaga piiratud ala kõrvalt.

Omal käel ilutuld taeva alla kõmmutajail soovitab Tani pürotehnika maapinnal kindlalt fikseerida, et kaunis vaatemäng ikka taevasse tõuseks ega ohustaks kõrvalisi.

Hinnates Viljandi ilutulestiku maksumust, märkis Tani, et tema kui ilutulestikufirma juht võib seda väikeseks nimetada, aga võrreldes teiste Eesti linnadega on summa tegelikult kopsakas ja Viljandi sellega suurte linnade seas.

Uudisteagentuuri BNS andmeil tuleb ootuspäraselt kõige kallim ilutulestik Tallinnas, kus see maksab 8500 eurot ning kestab kaheksa minutit. Samas näiteks jäävad Viljandile teiste seas alla Tartu ja Pärnu: ülikoolilinnas maksab nääriöö tulevärk 1915 eurot ning kuurortlinnas 3000 eurot.

ARVAMUS
Tauno Tuula,
Viljandi Centrumi omanik

Ongi hea, et ilutulestikku Centrumi vastas ei lasta, nii ei pea ma pärast koristama. Kui linn tahab tulevikus aga taas siin pool tulevärki korraldada, eks siis tule naabritega mõelda, kuidas see löök vastu pidada.
Kus ma ise aastavahetusel olen? Ütelge mulle, kus võiks olla! Ma pole jõudnud selle peale veel mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles