Kellele anda Viljandimaa rahvakultuuri auhind?

Alice Lokk
, reporter
Copy
Rahvakultuuri auhinnad antakse kätte jaanuaris. Pildil kangasteljed.
Rahvakultuuri auhinnad antakse kätte jaanuaris. Pildil kangasteljed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud koos rahvakultuuri keskuse ja Viljandimaa omavalitsuste liiduga ootab kuni 1. detsembrini ettepanekuid, tunnustamaks Viljandimaa parimaid rahvakultuuriga tegelejaid.

Põhja-Sakala valla kodulehelt võib lugeda, et rahvakultuur hõlmab pärimuskultuuri ja rahvuslikel traditsioonidel põhinevat kunstilist huvi- ja harrastustegevust, rahvuslike ja paikkondlike kultuuritraditsioonide hoidmist, jäädvustamist ja arendamist ning avalike kultuuriürituste korraldamist.

Auhinnakandidaadiks võib esitada üksikisikuid, kollektiive, organisatsioone, kultuuri- ja rahvamajade töötajaid, kollektiivide juhte, käsitöömeistrid ning kultuuripärandi säilitajad, kelle rahvakultuuritegevus Viljandimaal on silmapaistev ja esiletõstmist väärt.

Kandidaatide arv ühelt esitajalt ei ole piiratud. Ettepanekuid saab teha, täites Google Docsi ankeedi.

Välja antakse neli auhinda, milleks on rahvuslikest traditsioonidest inspireeritud taiesed Viljandimaa 2019. aasta rahvakunstimeistrilt Tiiu Rusilt. Üldjuhul ei anta auhinda kandidaadile, kes on selle juba saanud viimase viie aasta jooksul.

Auhinnasaajad otsustab Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud koosseisus Leida Mägi, Evelin Lagle, Piia Mänd, Laine Pedaja, Jana Seeba, Evelyn Härm ja Anneli Kundla.

Viljandimaa rahvakultuuri auhinnad antakse kätte 24. jaanuaril Sakala keskuses tänuüritusel "Pärlipidu" koos Eesti kultuurkapitali preemiatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles