Ugala valmistub 100. sünnipäevaks 

Sakala
Copy
Ugala teater avab oma 100. hooaja 14. septembril.
Ugala teater avab oma 100. hooaja 14. septembril. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teater tähistab eelseisval hooajal oma 100. sünnipäeva. Sügishooaja uuslavastuste seast leiab nii ümmarguse numbriga hooajale pühendatud lavastusi, ülevõlli naerutavaid tükke kui ka noori ja väikeseid teatrisõpru meeles pidavaid teatrilugusid.

Teater avab 100. hooaja 14. septembril teemakohaselt väärikale vanusele pühendatud lavastusega „Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus“, mida mängitakse vaid Viljandis Ugala teatri suures saalis, kasutades selleks ära pea kõik lavatehnilised võimalused. Lavastaja on Ringo Ramul.   

16. oktoobril esietendub väikeses saalis „Kuidas minust sai HAPKOMAH. Ühe allakäigu lugu”, mis on Ugala koostöölavastus TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti XIII lennuga. Lavastab Vallo Kirs. 

9. novembril esietendub suures saalis Andres Noormetsa ülevõllikomöödia „Lotomiljonärid”, mille toob autor ise ka lavale.

30. novembril jõuab väikeses saalis publiku ette Liis Aedmaa ja Laura Kalle „Kui me nüüd ei sure, ei sure me kunagi”. See on rohkete lauludega lavakava ajast, mil Ugala teater alles 17-aastane oli. Lavastajad on Laura Kalle ja Liis Aedmaa. 

Lavastaja Oleg Titovi käe all esietendub 5. detsembril suures saalis Charles Perrault' ja Silvia Soro „Tuhkatriinu" – lastelavastus tuntud muinasjutu ainetel. 

Ugala teater on üks Eesti vanemaid kutselisi draamateatreid, mis loodi 1920. aastal. Ugala mängukava pakub eriilmelist repertuaari alates lastelugudest ja muusikalavastustest kuni maailmaklassika ja nüüdisaegse maailmadramaturgiani. Oma koht on ka eesti algupäranditel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles