Kahekordne järvejooksu võitja tuleb taas starti. Esimest võitu jahtiv Tiidrek Nurme samuti. Ja siis on veel Mukunga (1)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Tiidrek Nurme (vasakul) ja Roman Fosti
Tiidrek Nurme (vasakul) ja Roman Fosti Foto: Liis Treimann

Viimane ümber Viljandi järve jooksu võitja enne keenialast Ibrahim Mukunga Wachirat, 2014. ja 2015. aasta parim Roman Fosti kavatseb mitmeaastase vaheaja järel 1. mail stardis olla. Sealjuures pole viimase teadmise järgi võimatu, et hiljuti kodumaal liiklusõnnetusse sattunud ja seejärel mitteosalemisest teatanud, ent sest saati jõudsalt paranenud Mukunga tuleb siiski võitu kaitsma.

Viljandi järvejooksu korraldajate teatel teeb Mukunga sellekohase otsuse alles aprilli viimastel päevadel.

Ent isegi juhul, kui viimased kolm aastat suurjooksu valitsenud keenialane jääb kõrvale, on Roman Fostil tugev konkurent olemas. Nimelt on lisaks temale stardiprotokolli kantud esimest järvejooksu võitu jahtiv Tiidrek Nurme.

Nurme on jooksnud ümber järve kahel viimasel aastal ning lõpetanud teise ja kolmanda kohaga. Fosti pole pärast 2015. aastat Viljandis võistelnud, sest mai algus on jäänud perioodi, mil ta on olnud treeninglaagrites.

Tiidrek Nurme ja Roman Fosti on praegu Eesti maratonijooksu valitsejad. Nurme jooksis kaks nädalat tagasi Hannoveri maratonis uue isikliku rekordi, mis on nüüd 2:13.40. Fosti on sel aastal jooksnud poolmaratoni ning osalenud Euroopa klubide krossijooksu karikavõistlustel, kus oli parima eestlasena 23.

Ümber Viljandi järve jooksule on end kirja pannud üle 3300 osaleja. 1. mail aset leidvale ligi 12 kilomeetri pikkusele jooksule ja kepikõnnile saab end registreerida veebilehel.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti vanim rahvaspordivõistlus, mida esimest korda peeti 1928. aastal. Tänavu starditakse 90. jooksule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles