Juhtkiri. Rahu, ainult rahu (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikmete vande andmine
Riigikogu liikmete vande andmine Foto: Sander Ilvest

Harilikult heidetakse seda riigikogule ja valitsusele ette, kui nende töö ei paku suuri jututeemasid, sest järelikult ei arutata piisavalt tähtsaid küsimusi ning edasiminekut napib. Tundub aga, et uue riigikogu koosseisu ja moodustuva valitsuse puhul hingaksid paljud isegi kergendatult, kui Toompealt eriti midagi alla ei jõua. Stagnatsiooni hõng tähendaks ju ühtlasi, et mingeid kannapöördeid ja jänesehaake riigi tüürimisel ei tehta, ent järske kursimuutusi vales suunas Keskerakonna, ­EKRE ja Isamaa liidu puhul peljataksegi.

Osa kardab, et Eesti riik muutub suletumaks ja siin hakatakse vähem austama isikuvabadusi. Teiste põhikartus on, et majandus võidakse nahka keerata. Kolmandad näevad mõnda muud muret pead tõstmas. Kõik sellised inimesed ongi loonud terendavale võimuliidule negatiivse fooni, mis on tõesti tähelepanuväärselt suur, ehkki mitte nii võimendatud ja orkestreeritud, kui mõni koalitsioonipoliitik püüab väita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles