Uue haigla ideed jõuavad näitusele (3)

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna õunaaeda ehitatakse haigla. Rajatava hoone kavandit saab näha Sakala keskuses avataval näitusel.
Kesklinna õunaaeda ehitatakse haigla. Rajatava hoone kavandit saab näha Sakala keskuses avataval näitusel. Foto: Ardi Truija

Sakala keskuses sammassaalis avatakse esmaspäeval, 11. märtsil kell 14 koos võidutöö väljakuulutamisega maakonna haigla ja tervisekeskuse rahvusvahelise arhitektuurivõistluse ideekavandite näitus.

Haigla-tervisekeskuse ehitamiseks Viljandi kesklinna korraldas sihtasutus Viljandi Haigla koostöös Eesti arhitektide liidu ja Riigi Kinnisvara aktsiaseltsiga kaheetapilise rahvusvahelise arhitektuurikonkursi. Esimesse vooru esitati 18 eskiisi, mille seast rahvusvaheline žürii valis välja viis paremat. Neile anti ülesanne oma nägemust arendada. Kõik edasipääsenud esitasid oma eskiisid ka teise vooru ning nende seast valiti välja võitja. Näitusel on väljas kõigi viie edasipääsenu ideekavandid, nende hulgas võidutöö.

Maakonna haigla ja tervisekeskus rajatakse Jakobsoni tänav 2a/2c ja Turu tänav 6 krundile. Hoone valmib 2023. aastal.

Eskiiside näitus on Sakala keskuses sammassaalis avatud 11. aprillini ja seda saab vaadata argipäevadel kella 10–19.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles