Ministeerium otsib kõige keskkonnasõbralikumat tegu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie kõigi keskkonna väärtustamiseks ja hoidmiseks annab riik välja kõige keskkonnasõbralikuma teo ja ettevõtte tiitli.
Meie kõigi keskkonna väärtustamiseks ja hoidmiseks annab riik välja kõige keskkonnasõbralikuma teo ja ettevõtte tiitli. Foto: Elmo Riig

Keskkonnaministeerium annab teada, et otsib 2018. aasta kõige keskkonnasõbralikumat tegu ja ettevõtet. Konkursile saab kandideerida 7. detsembrini. Võitjad selguvad rahva- ja žüriihääletuse tulemusena ning neid ootavad ees auhinnad, mis antakse kätte jaanuaris.

Aasta keskkonnateo konkurss puudutab laiemalt keskkonna heaks tehtud tegemisi, mis on innustavad ja eeskujuks kõigile teistele. Kandideerida saavad ettevõtted, ühingud, eraisikud ja asutused. Esitada võib nii enda tehtud projekti kui ka kedagi teist.

Esitanud kandidaatide seast parimate keskkonnategude väljaselgitamiseks on kõigil võimalik kaasa lüüa avalikul hääletusel, mis kestab 10.–23. detsembrini veebilehel www.keskkonnategu.ee. Kümme kõige rohkem hääli kogunud projekti esitatakse hindamiskomisjonile, kes valib nende seast säravaima. Auhinnaks on õigus kasutada keskkonnamärgist, et oma head tööd näidata ka teistele. Lisaks paneb keskkonnaministeerium välja auhinnafondi, mille suurus on kuni 5000 eurot. Auhinna täpse suuruse otsustab konkursil hindamiskomisjon vastavalt esitatud projektidele.

Keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursile on oodatud kandideerima väikesed, keskmised ja suured ettevõtted ning organisatsioonid, kes oma viimase aasta tegevuses on senisest enam keskkonnaga arvestanud.

Keskkonnasõbraliku ettevõtte tiitel antakse välja kolmes alamkategoorias. Need on  keskkonnajuhtimine, keskkonnasõbralik toode või teenus ja keskkonnasõbralik protsess. Lisaks valib hindamiskomisjon välja üldvõitja, kelle panus keskkonna heaks on olnud kõige mõjukam. Kandideerida saavad ka varasemad osalejad eeldusel, et nende toodet, teenust või protsessi on arendatud. 

Konkursi üldvõitjana saab ettevõte keskkonnainvesteeringute keskuse toel investeerida oma keskkonnasõbralikkuse arendamisse veel 35 000 eurot. Eesti konkursi võitjatel ja tunnustatutel on võimalik osaleda Euroopa keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursil (European Business Award for the Environment), mis tuleb 2020. aastal.

Aasta keskkonnateo auhinda antakse välja 2004. aastast ja aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte auhinda 2002. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles