Juhtkiri. Reklaamiv Viljandi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Üks nali ütleb, et Eesti müügimees on selline, kes tuleb hommikul tööle ja jääb aktiivselt telefonikõnesid ootama. Ka teraseimad rahvuslikud stereotüübid teevad jämedaid üldistusi, kuid väites, et tavaline eestlane pole just sündinud müügi- või turundusinimene, leidub omajagu tõtt. Vähemasti pole maarjamaalasel üldjuhul midagi selle vastu, kui asjad tulevad kätte võõrastega asja tegematagi.

Viljandi esimese kaasava eelarve lõpphääletus aastal 2014 oli tagasi vaadates hillitsetud. Heatahtlikult nalja visates võib öelda, et esitati ettepanek ja jäädi aktiivselt toetushääli ootama.

Aasta hiljem kasutasid hakkajamad oma idee reklaamimiseks päris usinasti ühismeediat. Uus norm seati aga 2016. aastal, kui kaks ideed hakkasid esikoha pärast tihedalt rebima. See sundis mõlema ettepaneku taga olevaid inimesi tegema seninägematut promo, mis seisnes näiteks ümbruskonnas ukselt uksele käimises. Varasemast mitu korda suuremad häälesaagid kõnelesid enda eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles