Vaba mõte. Kus kogemus on kurjast?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

Hammas valutab. Vastik ja ebamugav olukord, aga õnneks on lahendus – hambaarst. Vaja on vaid valida, sest abi pakub korraga kaks arsti. Üks neist on teinud oma tööd paar aastakümmet, ravinud elu jooksul sadu tuhandeid hambaid, teisele oleks aga minu valutava hamba ravimine esimene iseseisev proov kedagi ravida.

Suurte kogemustega arst lubab teha oma tööd samamoodi nagu tavaliselt ning kasutada seejuures kõiki oma teadmisi ja oskusi. Esimest korda hambaravimist katsetav tohter lubab aga teha kõike täiesti uutmoodi. Kuidas täpselt, seda ta ülemäära detailselt ei kirjelda, aga igal juhul uutmoodi, sest vanad ravivõtted on iganenud. Raha küsivad oma töö eest arstid seejuures täiesti võrdselt.

Kumb valida? Ma usun, et kui päriselt sellise dilemma ees olla, siis valiks 99 protsenti inimestest kogemustega arsti. Samalaadne olukord tekiks tõenäoliselt ka juhul, kui vaja oleks remondimeest, kokka, juuksurit või mõnda neljandat-viiendat oskustöö tegijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles