Muusikarännak viib kuulaja XIV sajandist XXI sajandisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse saksofonikvartett Quatuor Machaut esineb 2. oktoobril Viljandi baptisti kirikus.
Prantsuse saksofonikvartett Quatuor Machaut esineb 2. oktoobril Viljandi baptisti kirikus. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 2. oktoobril kell 19 esineb Viljandi baptisti kirikus Prantsuse saksofonikvartett Quatuor Machaut. 1. oktoobril tähistatavale rahvusvahelisele muusikapäevale pühendatud kontsert kannab endas muusikat, milles 600 aasta tagune autentsus on seotud tänapäevase improvisatsiooniga. Eks ka instrumendid, mida muusika esitamiseks kasutatakse, ole tunduvalt nooremad.

Siinkohal väärib meenutamist mullu aprillis Viljandis menukalt esinenud maailmakuulus saksofonikvartett Rascher, kelle kavas oli tähtis koht Johann Sebastian Bachi muusikal.

Seitse aastat menukalt tegutsenud Quatuor Machaut’ lugu on ühtaegu romantiline ja pragmaatiline. Nimelt avastas saksofonist Quentin Biardeau 2011. aastal Pariisi Jumalaema kiriku missal meeskoori kuulates, kui nüüdisaegselt võib kõlada 600 aastat tagasi kirjutatud muusika. Ta kutsus missat kuulama ka kolm saksofonistist sõpra, et saada inspiratsiooni rikkalikust muusikakeelest, rütmilisest mängust, harmoonilisest tervikust ja improvisatsioonist ning kohandada kuuldu saksofonile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles