Mulgimaa peremängu auhind jõudis omanikuni

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgimaa peremängu peaauhind
Mulgimaa peremängu peaauhind Foto: Elmo Riig

Augustikuu viimasel päeval sai Raamatu külas elav perekond Raid kätte Mulgimaa peremängu auhinna – aiamajakese, mille pani välja osaühing Soledor.

«Me oleme üliõnnelikud,» ütles Marina Raid. «Saime selle tükkidena. See tuleb veel kokku panna, üle värvida ja katusematerjal osta, aga sellest pole midagi.»

Majake on plaanis püsti panna kohe, kui viljakoristus lõpeb. Koht selleks on olemas ja pereema sõnul on juba ka teada, mis värvi majake tuleb. «Värvime selle samasuguseks nagu elumaja, helepruuniks ning akna- ja uksepiirded tumedamaks pruuniks,» rääkis ta. «Majakese saavad endale poisid, et seal mängida.» 

Raidide peres on kolm last. Mulgimaa peremängul osalesid ema, vanaema ning kaksikud poisid Reinaldo ja Reinhard. Ema sõnul pidi alguses isa tulema, aga et oli hea viljakoristuse ilm, siis tuli tema asemel vanaema. Võistkonna nimi oli Raamatlased, mis viitas pere kodukülale.

Mulgimaa peremängu kohta oli emal ja poegadel öelda ainult kiidusõnu. «Sõitsime umbes sada kilomeetrit ja otsisime erinevaid punkte,» rääkis Reinaldo Raid.

Ema lisas, et eriti tore oli nautlejate punkt, kus oli seebitegu. «Me oleme peremängu korraldajatele väga tänulikud ja auhinna välja pannud osaühingule Soledor samuti.»

Auhinna sai perekond endale loosi tahtel. Marina Raid sõnas, et loosimine toimus kohe pärast peremängu, kõige väiksem osavõtja oli fortuunaks ja tema tõmbaski nende võistkonna nime välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles