Seiklus kulgeb töö ja hoolivuse kaudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal tegutsesid noored vabatahtlikuna Viljandi loomade varjupaigas.
Sel nädalal tegutsesid noored vabatahtlikuna Viljandi loomade varjupaigas. Foto: Erakogu

28. septembrini leiab aset rahvusvaheline noortevahetuse projekt «Aidates teisi, aitame iseennast», mille algatas seitse Viljandi kultuuriakadeemia elamuspedagoogika suuna tudengit.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast löövad kaasa Tiina Roos, Marge Hindriks, Kadi Nool, Teli Taimre, Erki Antonis, Anna Ovtsinnikova ja Jana Semyonova.

Kaasatud on ka Pihkva pedagoogilise ülikooli üliõpilased, Rumeenia kooli Outward Bound õpilased, Aserbaidžaani avaliku ühenduse Youth Exchange noored ning Saksamaa Oberhauseni noortekeskuse Kinder- und Jugendtreff ParkHaus rühm.

Kokku osaleb selles ettevõtmises 36 noort.

Pilk endasse ja maailma

19. septembril alanud projektil on kaks põhilist eesmärki, mida üldistatult võib nimetada pilguheiduks endasse ja väljapoole.

Selle kaudu õpib noor inimene avastama oma tugevaid ja nõrku külgi, paneb ennast proovile tundmatutes olukordades ning analüüsib enda käitumist.

Matkad ja töötoad harjutavad ühiselt tegutsema, teisi märkama, koostöövõimalusi leidma, analüüsi abil ennatlikest arvamustest hoiduma ning teiste käitumise või tegevuse tausta mõistma.

Eespool nimetatud eesmärke püüame saavutada, propageerides vabatahtlikku tööd ja kasutades seikluskasvatuse meetodeid. Projekti rahastab sihtasutuse Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo.

Projekti tegevus leiab aset neljas Eesti paigas: Viljandis, Valgemetsas, Taevaskojas ja Otepääl.

Eilseni tegutsesime vabatahtlikuna Viljandi loomade varjupaigas. Iga rühm peab muu hulgas korraldama töötoa. Projektiga seonduvaks tegevuseks kasutame Mainori ja Viljandi kultuuriakadeemia ruume.

25. septembrini leiavad Valgemetsas ja Taevaskojas aset jalgsi-, kanuu- ja tõukerattamatk. Nendes paikades ööbime telkides ja varjualustes ning süüa teeme lõkkel. Iga päev õpime ühel matkal ennast ja kaaslasi tundma keskkonnas, mis pole argiselt turvaline ning sunnib ootamatutes olukordades toime tulema vähese varustusega.

Täna on plaanis ehitada pärast jalgsirännakut saun, et kosutada väsinud keha ja vaimu. Homme võtame Ahja jõel ette kanuuretke, mis algab kärestiku läbimisega. Edasi viib teekond meid Taevaskotta, kus ülehomme leiab aset tõukerattamatk filmi «Viimne reliikvia» radadel.

25.—28. septembrini analüüsime Otepääl nii matku kui kogu projekti. Aset leiavad viimased töötoad ning rahvuskultuuride õhtu. Räägime tulevikuplaanidest ja edaspidisest koostööst ning valmistume saatma partnereid turvaliselt tagasi kodumaale.

Projekt kestab aasta

Rahvusvahelise noortevahetuse projekt on elamuspedagoogika tudengite praegusele koosseisule uus kogemus. Ligi pooled pole varem sellist kirjutanud, saati siis koos vene keelt kõnelevate noortega.

Kui arvestada ettevalmistusperioodi ja järeltegevust, kestab projekt ligi aasta. Järellainetena soovime korraldada Viljandi maakonnas seminare ning võtta midagi samalaadset ette uute välismaa partneritega.

Koostöövõimalusi on mitu ja Eesti rühm annab endast parima, et neid teoks teha.

Täname oma sponsoreid.

BLOGI
Huvilised saavad kaasa elada.
• Projektiga võimaldab kursis olla blogi http://nvprojekt.blogspot.com/.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles