Tantsujalad mõõdavad Viljandimaa teid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksal augustipäeval saab Eesti teedest tantsulava — ettevõtmise «TeateTants» kestel läbivad tantsijad kokku 1000 kilomeetrit.
Kaheksal augustipäeval saab Eesti teedest tantsulava — ettevõtmise «TeateTants» kestel läbivad tantsijad kokku 1000 kilomeetrit. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Kaheksa ööpäeva kestev Eestit läbiv «TeateTants» jõuab Viljandimaale homme Valgamaa kaudu. Sel päeval paluvad korraldajad liiklejatel olla eriti tähelepanelikud.

Avalöögi sai «TeateTants» eelmisel laupäeval Tallinnas Raekoja platsil ning jõuab sinnasamma tagasi sel pühapäeval.

Valga- ja Viljandimaa piiri peaksid tantsijad ületama kella 11.40 ajal. Edasi suunduvad nad Kärstna ja Karksi aleviku kaudu Karksi-Nuia, kuhu on plaanis jõuda 15.30 paiku. Järgneb väike tankimispeatus, kuid tants sel ajal ei katke. Edasi liigutakse Abja-Paluoja poole, sealt Tihemetsa peale ning lõpetatakse Kilingi-Nõmme bussijaamas umbes kell 22.45.

Tantsijaid saadavad märgistatud saateautod ning tantsupaari ja muusikamasina ees ja taga liiguvad liiklust reguleerivad sõidukid. «TeateTantsu» teele jäävad teeotsad ja ristmikud on ajutiselt suletud. Samuti peatavad liiklusreguleerijad lühikeseks ajaks kolonnile vastu tulevat liiklusvoogu. Kõikidel sõidukijuhtidel tuleks täita täpselt nende korraldusi ja märguandeid.

Et tantsijad liiguvad ka suurtel maanteedel, võib juhtuda, et kolonni järele tekib sõidukite järjekord. Liiklejad peaksid varuma kannatust ning jälgima tähelepanelikult kolonnist möödumise märgistust ja reguleerijate märguandeid. Korraga tuleb mööduda kogu kolonnist, mis on maksimaalselt 50 meetrit pikk. Kolonn liigub keskmiselt kiirusega 5,5 kilomeetrit tunnis.

Pealtvaatajad ei tohi oma sõiduvahendit jätta teele, mida «TeateTants» läbib, parkimiseks on sobilikud kõrvalteed.

«TeateTantsu» maakondliku juhi Kati Grauberg-Longhursti sõnul on Viljandimaalt registreerunud 41 tantsurühma, kes on teedele ära jaotatud.

«TeateTantsu» kulgemist saab GPS-süsteemi abil kodulehelt reaalajas jälgida. Samuti on võimalik Facebookist osalejate elamusi lugeda ja fotosid vaadata.

«TeateTantsu» korraldab Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts, et populariseerida rahvatantsu ja -muusikat ning motiveerida tantsijaid, muusikuid ja õpetajaid rahvakultuuriga tegelema. Idee autor on rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi juhatuse esimees Kalev Järvela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles