Kolm aerutajat korjasid viis kulda

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Madis (ees) ja Mihkel Vitsut teenisid Eesti meistrivõistlustel meeste kahekanuul kaks kuldmedalit.
Vennad Madis (ees) ja Mihkel Vitsut teenisid Eesti meistrivõistlustel meeste kahekanuul kaks kuldmedalit. Foto: Kalev Heli

Laupäeval ja pühapäeval selgusid Tallinnas Harku järvel Eesti meistrid aerutamises ning Viljandi mehed tõid kuuest kullast koju viis.

«Ei saa salata, meistrivõistlused läksid oodatult edukalt,» lausus Viljandi aerutajate treener Kalev Heli. «Suuri üllatusi polnud, kui, siis vendade Vitsute tagasihoidlik sõit kaheste sprindis.» Viljandi sportlastele jagus viie kuldse auhinna kõrval hulk teist värvi medaleid.

Harku järvel peetud meistrivõistlustel selgitati paremad 200, 500 ja 1000 meetri distantsil, kõigil nii ühestel kui kahestel paatidel.

Sprindis ehk 200 meetri distantsil krooniti selle aasta Eesti meistriks Tanel Heli meeste ühekanuul ja koos Narva noormehe Roman Hozainoviga kahekanuul. Naiste kahesüstal tegid südi sprindisõidu õed Eve ja Kadi Külasalu, kellele riputati kaela pronksmedal. Nagu selgitas treener Kalev Heli, väärivad kiire sõidu eest kiitust ka Madis ja Mihkel Vitsut, kes jäid kahekanuul napilt neljandana poodiumilt eemale.

Selle, mis vendadel Vitsutitel sprindis teostamata jäi, korvasid nad 1000 meetris, kus suutsid pingelise lõpuheitluse järel kahekanuul kulla teenida. Tanel Heli ja Roman Hozainov leppisid sel võistlusel kolmanda kohaga. Ühekanuul sai Tanel Heli pikimal distantsil teise ja Madis Vitsut neljanda koha.

Meistrivõistluste teisel päeval olid kavas 500 meetri sõidud. Meeste ühekanuul võtsid seal kaksikvõidu Viljandi aerutamisklubi kasvandikud: Madis Vitsut teenis oma esimese individuaalse kulla ja teise koha hõivas pjedestaalil Tanel Heli.

Huvitavalt kulges ka kahekanuude lõpuheitlus. sada meetrit enne lõpujoont oli viis meeskonda ühe sekundi sees, lõpuks suutis duo Madis ja Mihkel Vitsut aga oma paremuse maksma panna, teenides Tanel Heli ja Roman Hozainovi ees kuldmedali.

Viljandlaste treener Kalev Heli nimetas lõppenud meistrivõistlusi meie sportlastele kõigi aegade edukaimateks. «Kunagi varem pole me võitnud täiskasvanute meistrivõistlustelt viit kuldmedalit,» põhjendas ta, lisades juurde veel tiitlivõistlustel teenitud esimese kaksikvõidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles