Turiste tuli juurde

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis oli Viljandimaal hõivatud 27 protsenti majutusasutuste tubadest.
Juunis oli Viljandimaal hõivatud 27 protsenti majutusasutuste tubadest. Foto: Peeter Kümmel

Eesti majutusettevõtetes peatus tänavu esimesel poolaastal ligi 1,2 miljonit turisti ehk 15 protsenti enam kui mullu samal ajal. Ka Viljandimaal on öömajalisi juurde tulnud, kuid tubade täituvus püsib endiselt väga madal.

Statistikaameti andmetel ületas turistide arv Eesti majutusettevõtetes kümne protsendi võrra isegi kümnendi seni parima, 2008. aasta esimese poolaasta tulemust. Veel rohkem oli suurenenud väliskülaliste osa — neid oli tänavu ligi 800 000 ehk 17 protsenti enam kui eelmise aasta esimesel poolel.

Väliskülaliste arv kasvas esimesel poolaastal kõigis peamistes turismipiirkondades Põhja-, Lääne- ja Lõuna-Eestis. Populaarseim sihtkoht oli jätkuvalt Tallinn, kus peatus kolmveerand majutusteenuseid kasutanud välisturistidest. Siseturistide meelissihtkohad on jätkuvalt Harju ja Pärnu maakond, kuid meelsasti ööbitakse ka Tartu ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Selle aasta juunis pakkus turistidele teenust 1074 majutusettevõtet, kus oli 20 600 tuba ja 46 900 voodikohta. Täidetud olid pool tubadest ja 41 protsenti voodikohtadest.

Viljandimaa 47 majutusasutuses oli juunis 411 tuba 1039 voodikohaga. Keskmine täituvus oli aga üsna kasin — isegi suvekuul juunis leidus magajaid vaid 27 protsendis tubades. Kuue kuu keskmine täituvus küündis napilt üle 19 protsendi, mis on viimase kümne aasta tagantpoolt kolmas tulemus.

Samas pole Viljandimaal kunagi ka nii palju tubasid pakkuda olnud. Kui parima täituvusega 2002. aasta esimesel poolel, mil hõivatud oli 34 protsenti tubadest, oli maakonna majutajatel vaid 115 tuba, siis nüüd kujunes kuue kuu keskmiseks 370 tuba.

Ööpäev Viljandimaa majutusettevõttes maksis juunis keskmiselt 21 eurot, mis on neli eurot rohkem kui mullu ja tunamullu ning jääb samale tasemele 2008. aasta juuniga. Eesti keskmine 29 eurot oli eelmise aasta juuniga võrreldes kaheksa protsenti kallim, kuid kolm eurot odavam kui 2008. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles