Meie kanuumehed võidutsesid Pärnus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalavahetusel Pärnus võistelnud Viljandi aerutajatest teenis enim võite Tanel Heli.
Eelmisel nädalavahetusel Pärnus võistelnud Viljandi aerutajatest teenis enim võite Tanel Heli. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kodusteks tiitlivõistlusteks valmistuvatel aerutajatel võimaldasid vormi kontrollida Pärnumaa lahtised meistrivõistlused ja karikasarja sõidud, mis kruvisid viljandlaste poolehoidjate ootused kõrgele.

Eelmisel nädalavahetusel peeti suvepealinnas kaks mõõduvõttu: lahtised meistrivõistlused ja Eesti karikasari, mille kavas olid seitsmenda ja kaheksanda osavõistluse sõidud. Rahvusvahelist hõngu lisas läti aerutajate kaasalöömine.

Pärnumaa meistrivõistlustel oli kavas üheste paatide 2500 meetri distants. Viljandlaste treeneri Kalev Heli sõnul näitasid end heast küljest meie kanuupoisid. Meeste üheste arvestuses võitis Tanel Heli ning Madis Vitsut tuli oma venna Mihkel Vitsuti ees kolmandaks.

Noormeeste C-klassi kuuluv Ronald Volt lõpetas sõidu kolmandana. Tänavu omaealiste kanuusõitjate konkurentsis valitsev noormees võrdles sedapuhku võimeid aste vanemate konkurentidega, sest võistlusjuhendis polnud nii noortele sõitu ette nähtud.

Pärnumaa lahtiste meistrivõistluste kolmanda koha sai Eve Külasalu, kes pidi naiste süstasõidus tunnistama kahe konkurendi paremust.

Head minekut näitasid viljandlased ka karikavõistluste arvestusse kuuluva 1000 ja 500 meetri tavadistantsil.  

Laupäeval, kui ühestel ja kahestel alustel sõideti lühemat maad, võitis Tanel Heli ühesel ning koos narvalase Roman Hozjainiga ka kahesel kanuul. Pühapäeval pidi Tanel Heli kilomeetrisel distantsil tunnistama ühekanuul treeningukaaslase Madis Vitsuti paremust, ent suutis kahekanuude sõidus koos narvalasega vendade Vitsutite ees oma võitude jada veelgi kasvatada.

Treener Kalev Heli selgitust mööda kujunes viljandlaste omavaheline lõpuheitlus üheste 1000 meetri distantsil ülipõnevaks. Madis Vitsutil õnnestus endast veidi kogenum Tanel Heli finišijoonel alistada. «Madis edestas Tanelit 0,04 sekundiga,» ütles ta. «Seega tuli viljandlastele kaksikvõit.»

Vennad Madis ja Mihkel Vitsut teenisid karikasarja mõlemas sõidus kahekanuul teise koha. Eve Külasalu oli 500 meetri distantsil teine ja 1000 meetris neljas ning koos tallinlanna Valeria Mitrofanovaga vastavalt kolmas ja neljas.

Juuli algul olid viljandlased startinud traditsioonilisel Pühajärve regatil. 9. juulil oli meeste ühekanuul Madis Vitsuti ees võidukas Tanel Heli, samuti naasis Valgamaalt võiduga Ronald Volt. Eve Külasalu oli kolmas ning harrastajatest tegid parima sõidu viljandlased Karel Karro ja Ain Allas.

«Nüüd tõmbame mõne päeva hinge, et jätkata siis Eesti meistrivõistlusteks valmistumist,» teatas Viljandi aerutajate treener esmaspäeval. Eesti meistrid selgitatakse 13. ja 14. augustil Tallinnas Harku aerutamisbaasis. Kalev Heli avaldas lootust, et viljandlastel õnnestub oma võistlusvormi veelgi timmida ja nad saavad seal häid tulemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles