Pilistveres oli moosine laululaager

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilistvere noorte laulujuhendaja Ele Millistfer (paremal) ja tema käe all häält arendav Maarja Okas olid moositalgutel kibekiired korjajad.
Pilistvere noorte laulujuhendaja Ele Millistfer (paremal) ja tema käe all häält arendav Maarja Okas olid moositalgutel kibekiired korjajad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eri paikadest nädalavahetuseks Pilistverre laulu- ja loomelaagrisse sõitnud noored võtsid reedel ämbrid kätte ja korjasid koguduse musta sõstra istandusest marju, mis hiljem talgutel purki ja pudelisse pandi.

Moosi ja mahla vaaritati kirikla äsja valminud suveköögis. Koos musta sõstraga läksid potti kohalike naiste toodud karusmarjad ja punased sõstrad. Nagu ütles üks ürituse taustajõude Pille-Riin Kalmus, valmistati mustadest sõstardest ja karusmarjadest tigetikri moosi ning jõulumoosi, millele mustade sõstarde ja tikrite kõrval annavad vürtsi piparkoogi maitseained. Veel tehti musta ja punase sõstra segumoosi ning mustadest sõstardest tavalist ja toormoosi. Lisaks tuli nobedate käte alt musta ja punase sõstra mahla.

«Töö läks nii hoogsalt, et lõpuks panime mahlajääkidest veini käärima,» lausus Pille-Riin Kalmus.

Valminud moose maitstakse pannkookidel 27. augustil Pilistvere külapäeval.

Lahe seltskond

Lisaks Pilistvere noortele ööbikutele treenisid neljapäevast pühapäevani laulu- ja loomelaagris oma häält Viljandi gospelkoori ja Lääne-Nigula koori liikmed.

«On vägev harjutada kooslaulmist teiste gruppide ja koosseisudega,» leidis Pilistvere tüdruk Maria Gertsjak. «See on tõeliselt vahvalt veedetud aeg.»

«Super!» hindas laagrit kohalik noormees Rasmus Alles. «Koos oli väga lahe seltskond. Saime kiiresti headeks sõpradeks.

Maarja Okas rõõmustas, et selline laager on koju kätte toodud. «Meile kõigile meeldib laulda ja midagi juurde õppida. Siin on selleks ideaalne võimalus.»

Laupäeva õhtul laagrilised algul kokkasid ja hiljem jämmisid üheskoos. Veel said noored õppida Ele Millistferi käe all laulmist, Reigo Ahvena juhendamisel rütmikat ning Sirje Medelli juhatusel improviseerimist.

Pühapäeval esinesid laagrilised ühendkooriga kirikus ning andsid hiljem lõppkontserdi.

Harjutamine on toonud edu

Pilistvere noored on kaks aastat tuntud muusikalilaulja Ele Millistferi juhendamisel koos laulmas käinud ning sel kevadel Kõo valla lauluvõistlusel hõivasid nad eri kategooriates kõik esikohad.

Ele Millistfer avaldas usku, et Pilistvere noorte hulgas on väga andekaid lauljaid, kes võivad päris kaugele jõuda.

Sel nädalal peetavatel Võhma linna päevadel esinevad Pilistvere noored koos Võhma sõpruslinna Läti Stende noortega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles