Eesti ja Läti noorte projekt võtab otsad kokku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortevahetuste käigus oli Viljandimaa noortel võimalik minna külla Põhja-Läti noortele.
Noortevahetuste käigus oli Viljandimaa noortel võimalik minna külla Põhja-Läti noortele. Foto: Siiri Liiva

Täna kella 12—16 on Karksi valla kultuurikeskusesse kutsutud noori, noorsootöötajaid ja otsustajaid, kes on viimase poolteise aasta jooksul kaasa löönud osalusprojekti tegevustes.

Projektijuht Siiri Liiva ütles, et lõpuüritusel vaadatakse tehtule tagasi ning näidatakse seda kajastavaid videoklippe.

«Kavas on nii Eesti kui Läti kultuuriprogramm ning kavas on vahva ja kaasahaarav töötuba,» rääkis Liiva. «Samuti saavad eestlased ja lätlased nautida üksteise meeldivat seltskonda, jagada oma hinnalisi mõtteid ning arutleda edasiste ühiste ettevõtmiste üle.» Päeva lõpul astub üles ansambel Kruuv.

Lõpuüritust juhib tunnustatud kaasamispraktik ja koolitaja Piret Jeedas mittetulundusühingust Ruumiloojad.

Rahvusvaheline projekt «Eesti ja Läti noored hüppavad koos otsustajatega noorte osalusmetroo peale» korraldati Viljandimaa ja Põhja-Läti omavalitsustes eesmärgiga arendada noorte ja otsustajate vahelist dialoogi ümarlaudade, debatikoolituste, debattide, spordivõistluste, töövarjuks olemise, noortevahetuse, sotsiaalsete aktsioonide ja muu kaudu.

Kogu ettevõtmise idee autor ja algataja on Viljandi maavalitsuse noorsootöö peaspetsialist — alaealiste komisjoni sekretär Riina Tootsi. Projekti viis ellu Viljandi maavalitsus koos Viljandimaa noortekoguga ja partnerid Läti poole pealt Valka linna noortevolikogu koos organisatsiooniga Atbalsts Valkas Ģimenēm.

Tegevustesse on kaasatud kõik 15 Viljandimaa linna ja valda. Läti poolelt osaleb samuti 15 piiriäärset omavalitsust. Kokku on poolteise aasta jooksul ettevõtmistes kaasa löönud üle 2000 noore, noorsootöötaja ja otsustaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles