Pidu möödus viperusteta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa kolonni kaunistas neljameetrine mees.
Viljandimaa kolonni kaunistas neljameetrine mees. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Tantsu- ja laulupeo Viljandimaa kuraatori Kati Grauberg-Longhursti sõnutsi ei tekkinud terve nädala jooksul ühtki suuremat probleemi.

Ta kinnitas, et pidu läks väga hästi. «Kõik toimis ning kõik lauljad ja tantsijad mahtusid väljakule ilusti ära,» lausus ta.

Viljandimaalastel möödus ka rongkäik ilma muredeta. «Saime isegi natukene varem liikuma, sest olime aegsasti kogunema hakanud,» rääkis kuraator.

Nelja meetri kõrgune tikutopsilt tuntud mehike kolonni eesotsas pälvis Longhursti sõnul pealtvaatajatelt palju tähelepanu. «Kõrgem mehike oleks juba traatidesse kinni jäänud,» lisas ta.

Longhurst, kes võttis tantsupeost osa õpetajate rühma liikmena, leidis mahti pauside ajal tantsuetendust jälgida ning kuulas ka pühapäevast laulupeo kontserti. «Neid hetki, kui silmad märjaks läksid, oli muidugi  mõlema peo ajal,» ütles ta.

Kõige suuremaks õnnestumiseks pidaski esimest korda kuraatori tööd teinud Longhurst seda, et terve nädala jooksul viperusi ei tekkinud ning kõik läks nii, nagu pidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles