Viljandi jääb peksupealinnadest tublisti maha

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki aastatetagusest ajast on Viljandile külge jäänud halb maine, näitab statistika, et Viljandi kuulub hoopis Eesti turvalisemate linnade hulka.
Ehkki aastatetagusest ajast on Viljandile külge jäänud halb maine, näitab statistika, et Viljandi kuulub hoopis Eesti turvalisemate linnade hulka. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Justiitsministeeriumi andmetel on Eesti suurematest linnadest kõige ohtlikumad Pärnu ja Valga. Viljandi on halvale kuulsusele vaatamata hoopis tabeli turvalisemas pooles.

Justiitsministeerium analüüsis 15 Eesti suurema linna kuritegevust ajalehe «Postimees» palvel. Käsitleti kõiki avalikes kohtades toime pandud kuritegusid ehk röövimisi või avaliku korra raskeid rikkumisi. Viimaste alla käivad kaklused, tänaval laamendamised ja muu selline.

Kümne kuu kuritegevuse statistika põhjal valminud analüüsist selgub, et tuhande elaniku kohta on seesuguste kuritegude koefitsient ülekaalukalt kõrgeim Pärnus, kus tuleb 42,5 kuriteofakti tuhande elaniku kohta.

Pärnule selles edetabelis järgnev maakonnalinn Valga – 28,3 juhtumit tuhande elaniku kohta – võlgneb kurikuulsuse ilmselt naaberlinna Valka elanikele.

Viljandis tuli selliseid kuritegusid tuhande elaniku kohta vaid 15,4. Sellega oli Viljandi 15 linna seas ohtlikkuselt 10. kohal. Oktoobri lõpu seisuga oli siin registreeritud 5 röövimist ja 26 avaliku korra rasket rikkumist.

15 käsitletud linnast turvalisimaks osutus Paide, kus tänavu on avalikus kohas toimunud vaid 4,1 kuritegu tuhande elaniku kohta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles