Viljandimaa mehed jätkavad liidrina

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Rattasep nautis Narvas peetud rallisprindivõistlust, mis peeti talle hästi sobivatel linnatänavatel.
Tiit Rattasep nautis Narvas peetud rallisprindivõistlust, mis peeti talle hästi sobivatel linnatänavatel. Foto: Aivar Kaljusaar

Nädala eest jätkusid Narvas Eesti rallisprindi meistrivõistlused. Täielikult asfaldil kulgenud mõõduvõtt nõudis võistlejatelt ülimat tähelepanu, et masinat mitte vastu äärekive ära lõhkuda. Rajal käis kiirust näitamas kolm Viljandimaa sõitjat.

2WD-Sport klassis oli sarja liidrikohta hoidva Tiit Rattasepa ülekaal veenev, viljandlane näitas parimat aega kõigis kolmes sõiduvoorus.

Ligemale kolm kuud võistluspausi pidanud autosportlase sõnul pani ta viimati ennast teiste vastu proovile lumisel ja jäisel Kõpu sprindirajal.

Võitjale rada sobis

«Mulle meeldib Narvas sõita. Oleks suutnud kiiremgi olla, aga et kasutan rendiautot, polnud mõistlik liigselt riskida,» kõneles võitjana oma Eesti meistrivõistluste liidripositsiooni kindlustanud Rattasep.

Samas klassis Narvas rajal käinud Kaarel Kurvits ja Reio Rada lõpetasid mõõduvõtu neljandana.

Kolmest voorust tegid viljandlased parima tulemuse teises, kus jäid alla vaid Rattasepale.

Kaarel Kurvitsa kirjeldust mööda kulus avavoor suuresti rajaga tutvumisele, kolmandas sõidus oli aga probleeme rehvidega.

«Teise vooru pikal hüppel purunes üks kuiva ilma rehv. Seetõttu pidime viimases voorus kasutama vihmarehve, nood aga ei toimi kuivas kuigi tõhusalt,» selgitas noormees.

«Kindlasti pingutasid ka konkurendid kolmandas voorus veidi enam.»

Eesti rallisprindi meistrivõistluste arvestuses kerkis Kaarel Kurvits Tiit Rattasepa järele teiseks.

Edaspidi läheb kergemaks

Veoautosid oli Narvas stardis kolm. End mustal kattel mitte kõige kindlamini tundev Olev Helü paigutus etapi kokkuvõttes kahe konkurendi vahele. «Raske oli, sest võistlesin esimest korda asfaldil ja linnakatsel,» lausus Helü.

Helü sõnul läheb tema elu edaspidi rallisprindis mugavamaks, sest sarja järgmised võistlused peetakse juba kruusakattega rajal, kus aastaid autokrossiga tegelnud Võhma mees tunneb end tublisti kodusemalt.

Rallisprindi meistrivõistluste sari jätkub juuli teisel nädalavahetusel Võrumaa teedel.

Tulemusi

Viljandimaa autosportlaste tulemusi eelmisel nädalavahetusel peetud eri mõõduvõttudel.

Rallikross. Võrumaal Missol sõidetud Eesti rallikrossi meistrivõistluste teisel etapil oli Sander Palmiste klassis Division IV 1-A kolmas, Janno Ligur kuues ning Sander Roosimaa kaheksas. Klassis ERK Junior võitis Andre Teder, klassis RWD oli võidukas Rommi Pukk ja kolmas Kevo Kärp.

Autokross. Valmieras sõidetud Läti meistrivõistluste teisel etapil teenis Janno Ligur klassis 1600 neljanda koha.

Ringrada. Leedus Kaunases sõidetud Eesti meistrivõistluste teisel etapil võitis Raul Karu klassis Super 1600. Tõnis Hommik lõpetas klassis BMW 325 kokkuvõttes viiendana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles