Süsteemi uuendamise tõttu ei saa ajutiselt külastusaega broneerida

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid.
ID-kaardid. Foto: AIVAR AOT

Käesoleval nädalal uuendab politsei- ja piirivalveamet (PPA) oma broneerimissüsteemi ning sel ajal ei ole võimalik teha uusi broneeringuid. Teenindusse minekut planeerides palutakse inimestel kontrollida ootejärjekorra pikkust PPA kodulehelt ning varuda aega.

Politsei- ja piirivalveameti broneerimissüsteem ei tööta 25. juunist 1. juulini ning sel ajal ei saa PPA teeninduse külastamist broneerida. Kõik varem selleks ajavahemikuks tehtud broneeringud

kehtivad. Broneerimissüsteem avatakse kasutamiseks 2. juulil.

"Uut broneerimissüsteemi on palju mugavam kasutada nutiseadmetes ning see on turvalisem ja töökindlam," ütles PPA identiteedi ja saatuste büroo peaspetsialist Merlin Mängel.

2018. aasta lõpuni ehk järgmise seitsme kuu jooksul aegub 194 615 isikut tõendavat dokumenti. Ainuüksi selle aasta kolme suvekuuga aegub ligi 88 000 isikut tõendavat dokumenti ning suuremates teenindustes on tavapärasemast pikemad järjekorrad.  

"Dokumentide taotlemiseks või kättesaamiseks soovitame varuda aega. Inimesed, kes reisivad mööda Eestit või kes veedavad puhkuse väljaspool pealinna, saavad tellida dokumendi teise maakonna teenindusse," lisas Mängel ja tuletas meelde, et kohustuslikuks dokumendiks on ID-kaart. "Pass on vajalik vaid reisimiseks väljaspool Euroopa Liitu. Kui pass on aegunud ning te ei planeeri lähiajal reise väljaspool EL-i, ei ole uue passi taotlemisega kiiret." 

Korduvat Eesti kodaniku ID-kaarti saab ilma järjekorrata taotleda PPA e-teeninduses, sel juhul peab vaid valima väljastuskoha, kuhu dokumendile järele minna. E-teeninduses on praeguseks esitatud üle 34 500 ID-kaardi taotluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles